SPARKS flyttar höstturné till sommaren 2021

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sparks stora europaturné, som bl a skulle tagit dem till Cirkus i Stockholm i höst, är nu framflyttad till sommaren 2021. I Stockholm spelar bandet på Annexet den 12 juni – en spelning som även stänger turnén.

”Vi har med iver sett fram emot att få spela live, inte minst för att få presentera våra nya låtar. Men med allas hälsa och säkerhet som prioritet i denna nya och oförutsägbara era har vi nu planerat om turnén till nästa sommar. Vi är säkra på att ni alla förstår detta nödvändiga beslut. Vi ser fram emot att se er alla på turné i maj och juni 2021.” Russell och Ron Mael.

Bandets 24:e studioalbum “A Steady Drip, Drip, Drip” släpptes digitalt den 15 maj. När det släpptes fysiskt i juli, gick albumet direkt in på första plats på vinyllistan i Sverige. På brittiska topplistan placerade de sig på plats 7 och kopierar därmed framgångarna med albumet ‘Hippopotamus’ (2017). ‘A Steady Drip, Drip, Drip’ är bandets andra brittiska topp-10-album sedan 1974, då ‘ Kimono My House ‘och’ Propaganda ‘nådde nummer 4 respektive 9.

Sparks släppte nyligen videon till ‘The Existential Threat’, med fantasifulla animeringar av Cyriak.
Videon har snart passerat 2 miljoner visningar.

Nästa år hoppas man också på premiär av musikalfilmen Annette, den första engelskspråkiga filmen från den banbrytande franska regissören Leos Carax (Holy Motors, Pola X), med manus av Ron och Russell Mael och med Adam Driver och Marion Cotillard i huvudrollerna. Dessutom lägger regissören Edgar Wright (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Baby Driver) sista handen vid sin Sparks-dokumentär.

“With A STEADY DRIP, DRIP, DRIP, Sparks have drawn on the many styles and many great moments in a multi-faceted career that began in their native Los Angeles in 1967, while retaining the unique identity. Whatever style they embrace, and they have embraced most – pop, rock, New Wave, synth-pop, disco, dance, electro, orchestral, opera – they always remain ineffably, irrefutably, inescapably, undeniably Sparks.” – LouderThanWar
“No band should by rights sound as sharp, melodic and funny more than 50 years into their career. But Sparks are no ordinary band.” – Q
“Sparks remain deftly untouchable” – 9/10 LineofBestFit
“The Picassos of art rock.” – Associated Press
“a work of genius” – 9/10 Clash
“A masterclass” – Northern Transmissions
“They’ve done it again” – ***** Record Collector
“Sparks. Only Sparks.” – **** FT
Uncut 9/10
Mojo ****
Q ****
The Times ****
Independent ****
Daily Mirror ****
Daily Telegraph ****

www.allsparks.com

© Clap Your Hands AB

print

Våra samarbetspartners