APOCALYPTICA och EPICA på gemensam turné – kommer till Sverige!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Finska Apocalyptica och holländska Epica är två av de största akterna inom symphonic metal. Nu åker de hyllade och älskade banden på en stor gemensam Europaturné – med ett stopp i Sverige! Torsdag 29 oktober kommer “The Epic Apocalypse Tour” till anrika Berns i Stockholm – där dessutom Wheel öppnar kvällen.

Apocalyptica är den finska cello-sensationen med Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen och Perttu Kivilaakso på cello – samt Mikko Sirén på trummor. Kvartetten har sedan debuten “Plays Metallica by Four Cellos” 1996 hyllats och turnerat världen över. Med nya albumet “Cell-O” har Apocalyptica gått tillbaks till sina rötter med en instrumental skiva – ett stort verk som bygger kring “Gudspartikeln” bland annat. En skiva som är instrumental – men som samtidigt säger väldigt mycket.
Apocalyptica är ett av de viktigaste banden inom symphonic metal sedan 90-talet till och med idag. En grupp som spelar för fulla hus världen över – och i oktober kommer de till Sverige igen!

Epica är det holländska bandet som leds av Simone Simons – en av de vackraste och mest unika rösterna inom symphonic metal. Bandet har sedan debuten “The Phantom Agony” från 2003 rört sig mellan symphonic metal, progressive metal, gothic metal, thrash metal, melodic death metal och symphonic black metal – och har skapat en trogen fanbase genom åren, inte minst i Norden. Nästa album är på gång och är planerad att släppas i år – och i höst kommer de till Berns i Stockholm!

Datum
29/10 – Berns, Stockholm

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners