OZZY OSBOURNE släpper albumet “Ordinary Man” 21 februari och titelspåret släpps idag

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“There’s a line in ‘Ordinary Man’ where I sing, ‘I don’t want to die an ordinary man,’ which I don’t think I will,” säger Ozzy och skrattar.

Fredagen den 21 februari släpper Ozzy Osbourne sitt nya album “Ordinary Man” – första albumsläppet på nära tio år. Idag släpps titelspåret ”Ordinary Man” som han gör tillsammans med sin gode vän Elton John. Låtarna ”Under The Graveyard” och ”Straight To Hell” (med Slash från Guns N’ Roses) är släppta sedan tidigare.

Lyssna på “Ordinary Man” feat. Elton John här.

Ozzy om inspelningen av albumet:
“It was a lot of fun to do though it’s a lot different from my other albums,”. “We recorded it quickly, which I haven’t done since the first Black Sabbath album. This made it a different process, which I actually enjoyed.”

Albumet är inspelat i Los Angeles med albumets producent Andrew Watts på gitarr, Duff McKagan (Guns N’ Roses) på bas och Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) på trummor. Förutom nämnda musiker gästas albumet också av Ozzys vänner Elton John, Post Malone och Tom Morello.

“It all just came together,” berättar Ozzy om gästerna på albumet. “Slash is a dear friend of mine, as is Elton. When I was writing ‘Ordinary Man,’ it reminded me of an old Elton song and I said to Sharon, ‘I wonder if he would sing on it?’ We asked and lo and behold, he agreed and sings and play piano on the song.”

“Ordinary Man” släpps digitalt och i flertalet fysiska utgåvor och i de fysiska utgåvorna finns en unik kod som ger fansen chans att vinna fina Ozzy-priser som konsertbiljetter till “No More Tours 2”, Meet & Greet med Ozzy samt presentkort på merchandise från ozzy.com.

Vi ser fram emot 21 februari, Ozzy!

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners