FLYKTEN FRÅN DDR bland Studio S Entertainments januarinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Gott nytt filmår 2020!

Ett nytt år är här och med det ett helt nytt decennium. Studio S har förstås en hel del i beredskap för det kommande året och börjar med att sätta upp en ny klassiker på biograferna. 17 januari har Bo Widerbergs Mannen på taket premiär i utvalda städer! Detta är en film som bör avnjutas på stor duk, så passa på!

I slutet av månaden släpps äntligen biosuccén Flykten från DDR på både DVD, Bluray och VoD. Denna nervkittlande flykthistoria blir något att pigga upp sig med i januarimörkret tillsammans med de skakande krigsfilmerna “Rebellen” och “Division 303”. Men vill man hellre familjemysa i soffan rekommenderas det färgsprakande äventyret “Max och Maja på det magiska museet”.

På återhörande i februari! Tills dess, let the force be with you!

Aktuellt på BIO januari 2020

Mannen på taket (BIO) 17/1
BO WIDERBERGS MÄSTERLIGA THRILLER KOMMER ÅTER PÅ BIO – NU I NYRESTAURERAD VERSION!
22 år och 38 Beck-filmer med Peter Haber till trots, kungen av Sjöwall/Wahlöö-filmatiseringar är och förblir MANNEN PÅ TAKET.
Med en Guldbagge för Bästa film, fem getingar i Expressen, pressord som ”Detta är en av Sveriges bästa filmer genom tiderna” (Orvar Säfström i Filmkrönikan) och lika starka lovord utomlands (Carl Gustaf Lindstedt fick till och med en fanklubb i Indien tack vare filmens succé!) är Bo Widerbergs thriller fortfarande oöverträffad av filmer i deckargenren i deckarlandet nr 1.
Inom kort lanserar Studio S återigen filmen på bio i utvalda städer – nu i nyrestaurerad version!

Aktuellt på DVD, Blu-Ray och VoD januari 2020

Brevbäraren som byggde ett palats (DVD+VoD) 8/1
DEN FANTASTISKA OCH SANNA HISTORIEN OM BREVBÄRAREN SOM BYGGDE ETT PALATS ÅT SIN DOTTER
Södra Frankrike 1879. Ferdinand Cheval är en tystlåten lantbrevbärare som få ens lägger märke till. Under sina milslånga rundor dagdrömmer han om en värld full av sköna byggnader som han bara sett på vykort. När han möter änkan Philomène och de får dottern Alice vet han med ens vad han ska göra med sitt enkla liv. Han ska bygga ett stort palats åt henne – alldeles själv! Sten för sten, dag ut och dag in, vinter som vår, via både lycka och sorg, växer hans drömslott sakta fram. Ett vansinnigt projekt som kommer att ta honom 90 000 arbetstimmar under 33 år…
Det fantastiska med denna film är att historien är helt sann. Palatset finns kvar än i dag, som ett monument över människans förmåga att förverkliga även sina mest omöjliga drömmar. Filmen om Cheval har blivit en ömsint och livsbejakande berättelse som lockat miljonpublik i Frankrike.

Hamsun (DVD) 8/1
JAN TROELLS FYRFALDIGT GULDBAGGEBELÖNADE FILM OM NAZISYMPATISÖREN KNUT HAMSUN
Som 31-åring hyllades Knut Hamsun (1859-1951) för genombrottsromanen Svält och som 61-åring tilldelades han Nobelpriset i litteratur. Med en beundrarskara bestående av storheter som Einstein och Hemingway kunde sagan avslutats här och fått ett lyckligt slut. Men under andra världskriget förklarade Hamsun sitt stöd för nazisterna och begav sig av till Tyskland för att skaka hand med Adolf Hitler. Norges nationalhelgon blev med ens landets mest hatade man, bespottad som landsförrädare, och straffet skulle bli hårt.
Jan Troell tecknar med HAMSUN ett fascinerande porträtt av Nordens mest ökände författare i denna påkostade storfilm som tränger sig in bakom myten om honom. Vid Guldbaggegalan 1997 lade filmen beslag på de fyra finaste priserna – bästa film, manus (Per Olov Enquist), manliga huvudroll (Max von Sydow) och kvinnliga dito (Ghita Nørby)

Rebellen (DVD+VoD) 8/1
Sydafrika 1901. Det brittiska imperiet håller landets invånare i ett strypgrepp. Farmare, lärare och andra civila reser vapen för att trotsa tyranniet, men fienden är övermäktig. På ön St. Helena ligger det mest ökända koncentrationslägret, där den sadistiske överste Swannel och hans mannar roar sig med tortyr och rugby. Här hamnar rebellen Willem Morkel efter att britterna bränt ner hans farm och mördat hans fru och lille son. Med uppror i sinnet utmanas Swannels anhang på en match i rugby av Willem och hans medfångar. Insatsen är den högsta av alla. Deras egna liv!
REBELLEN är en episk film byggd på historiska händelser. Andra boerkriget (1899-1902) är en smutsig och inte så ofta skildrad del av brittisk historia som bedrevs genom brända jordens taktik och upprättandet av koncentrationsläger. Tiotusentals civila dog av svält och sjukdom i lägren, främst boerkvinnor, barn och svarta.

Max och Maja på det magiska museet (DVD+VoD) 15/1
EN NY FULLTRÄFF FÖR HELA FAMILJEN FRÅN SKAPARNA AV SPACE DOGS I & II
Max är en smart och livlig buspojke som plötsligt kastas in i ett otroligt äventyr när han och kompisen Maja besöker stadens nedlagda dockmuseum. Av misstag råkar Max aktivera en magisk disk, vilket gör att alla dockor – inklusive en jättestor och jättesnäll drake – blir livs levande. Men lika levande blir också den elake dockskötaren, som nu hotar att göra småsmulor av hela staden. Max och Maja måste uppbåda allt sitt mod för att stoppa katastrofen…
Från skaparna av SPACE DOGS kommer en ny fullträff för hela familjen, packad med äventyr och humor, som gjort succé över hela Europa. Givetvis pratar alla svenska.

Division 303 (DVD+VoD) 29/1
DEN SANNA HISTORIEN OM DE STORA HJÄLTARNA I SLAGET OM ENGLAND
1940. Efter evakueringen från Dunkerque är den brittiska armén försvagad. Stora delar av Europa är ockuperat av nazisterna och Storbritannien står näst på tur. Framför allt lider britterna brist på piloter och Luftwaffe skördar allt större framgångar i luften. I elfte timmen värvar Royal Air Force därför ett antal piloter från Polen. Ett genidrag ska det visa sig – under striderna som följer utmärker sig polackernas division som en av RAF:s allra skickligaste. Detta är dessa hjältars historia.
DIVISION 303 är en berättelse om hjältemod, vänskap och broderskap som är fylld av fantastiska flygbataljer. Filmen är en brittisk/polsk samproduktion inspelad i England som rönt framgångar i båda länder. I Polen lockade den mer än två miljoner biobesökare!

Flykten från DDR (DVD+Blu-Ray+VoD) 29/1
Östtyskland 1979. Utleda på diktaturens förtryck har familjerna Strelzyk och Wetzel i största hemlighet ägnat lång tid åt att själva sy och snickra ihop en luftballong. Deras plan är att fly till friheten i väst, men efter att deras första försök misslyckats vet regimen att något stort är på gång. Med den största styrka Stasi kunnat mobilisera blir både förberedelserna och själva flykten en kamp mot klockan där varje sekund är avgörande…
FLYKTEN FRÅN DDR är en andlöst spännande nagelbitare med stark 1970-talsatmosfär om kalla krigets mest våghalsiga flykt. Filmen är en av årets största europeiska biosuccéer och har lockat miljonpublik i hemlandet Tyskland.

UR ARKIVET

Ett brott (DVD)
UTSEDD AV INGMAR BERGMAN TILL EN AV TIDERNAS BÄSTA SVENSKA FILMER
FILMEN OM ETT AV DE MEST UPPMÄRKSAMMADE MORDFALLEN I SVENSK KRIMINALHISTORIA
Ett brott blev inledningen på en ny filmisk era i Sverige och klassas som ett av 1940-talets allra främsta verk. Genom sin dramatiska tyngd bröt den av helt mot 1930-talets lustspelsbetonade produktion och anses vara den första svenska kriminalfilmen. Kritikerna kallade den för ett mästerverk och publiken vallfärdade för att se filmen, som delvis bygger på ett av de mest uppmärksammade mordfallen i svensk kriminalhistoria, ”de von Sydowska morden”.
Karin Ekelund och Edvin Adolphson gör sina livs roller som herr och fru von Degerfelt, det äkta paret vars liv ödeläggs av ett fruktansvärt brott.

© Studio S

print

Våra samarbetspartners