ASKUNGEN – Kammaropera Syd presenterar 2020 års föreställning!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter 5 års utsålda hus är KammarOpera Syd tillbaka med Askungen; en sagooperett för vuxna. Även i år ges 12 föreställningar på Ystads Teater, med premiär den 26 juni 2020.

KammarOpera Syd är Sveriges ledande operettsällskap och på scenen samlas gräddan av svenska operasångare i en ensemble som saknar motstycke på svenska operahus idag. I rollen som Askungen spelar musikalstjärnan Nina Pressing.

Den storslagna musiken är från senare delen av operetthistorien, fylld av örhängen som senare blivit kända som musikal- och jazzstandards. Självklart framförd från ett fullsatt orkesterdike.

Sommarens drömbesättning består bl a av Lars Arvidson, Matilda Paulsson, Vivianne Holmberg, Susanna Stern, Carolina Sandgren, Martin Vanberg, Maria Streijffert, Anton Ljungqvist, Susanne Resmark, Karolina Andersson, Jakob Högström och Carl Ackerfeldt.

Med Askungen bjuder KammarOpera Syd på en operettfars med en av de mest ikoniska prinsessorna i centrum. Runt Askungen kretsar styvsystrar, prinsar, stalledrängar, féer och Rickard Söderberg i rollen som Styvmamman.

Vi skulle inte heller bli förvånade om balen också får besök av Snövit, Törnrosa och Belle, och vem vet vad som händer när man ställer alla dessa prinsessor på samma scen.

© Birds Will Sing For You Enterprises

print

Våra samarbetspartners