TIVOLI öppnar jubilleumssäsongen den 24 mars

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tivoli fejrer 175 års jubilæum med masser af nyheder

Der festes i mangfoldighedens tegn i hele 2018, hvor Tivoli fejrer 175 års jubilæum. Den 24. marts tager Tivoli hul på den længste sommersæson i Havens historie. Sommersæsonen byder bl.a. på forlystelsesnyheden Tik Tak og en 100 meter lang jubilæumsparade, hvor bl.a. Walt Disney World Resort bidrager med design af en paradevogn. Derudover satses der på et historisk stort kulturprogram, en nyanlagt jubilæumshave samt gastronomiske nyheder. Der lægges på åbningsdagen ud med et nyt påsketema samt premiere på teaterforestillingen ”Rytteriet Live” i Glassalen.

Årets sommersæsonen byder på 184 åbningsdage, hvilket er det største antal dage nogensinde i Tivolis historie, og den varer til og med 23. september. Åbningsdagen afsluttes med stort fyrværkeri, så ingen er i tvivl om, at sommersæsonen er skudt i gang.

Tivoli bliver aldrig færdig
To af de vigtigste ord om Tivolis 175-årige historie er mangfoldighed og forandring. Siden 1843 har Tivoli budt på en buket af mad, musik, teater og forlystelser i et haveanlæg med arkitektur fra hele verden. Gæsterne der til alle tider er kommet fra såvel Danmark som udlandet, har bidraget til mangfoldigheden. Med afsæt i Tivolis grundlæggers, Georg Carstensens, ord om, at Tivoli aldrig bliver færdig, har hver dag sine nye aktiviteter, hvert år sine nyheder, sådan at Tivoli har tilpasset sig tiden med respekt for historien. I dag er Tivoli Danmarks største turistattraktion med 4,4 mio. gæster i 2017. Den 15. august 2018, som er 175 års-dagen, markeres festligt.

Tivolis direktør, Lars Liebst har store forventninger til jubilæumssæsonen og siger:
”Vi har valgt at fejre Tivolis 175 års jubilæum med fokus på, at hele verden mødes i Tivoli. Det internationale og mangfoldigheden har altid spillet en stor rolle. Vi vil se tilbage på 175 års historie, men vi vil også se frem; forhåbentlig har Tivoli mindst 175 år foran sig. I sommersæsonen kommer der bl.a. en ny vild forlystelse med navnet Tik Tak. Så får vi jubilæumsparaden, som favner hele verden, og det har længe været et stort ønske. Vi har i år et meget bredt kulturelt program med alt fra gode grin i Salene til bevægende toner i musikprogrammet – og vi har aldrig før stået så stærkt på restaurant- og hotelsiden. Det er svært ikke at være optimist, selv om vejret altid spiller en rolle. Men også på det punkt er vi blevet bedre til at omstille os de seneste år”.

Nyt påsketema og jubilæumshave for børn og fugle
Når gæsterne i de første åbningsuger lægger vejen forbi Tivoli, vil de blive budt velkommen af en have, iklædt forårets farver og med masser af blomster. Gæsterne kan hilse på de små lam i folden på Plænen, og der vil være opsat boder og masser af farvestrålende påskeæg. Der bliver afsløring af en lille ny jubilæumshave i Tivoli, der er placeret mellem de to restauranter Påfuglen og Mazzolis. Tanken er, at det skal blive en oase i Haven, som henvender sig til børnefamilier og haveentusiaster. Her bliver der også plads til ophold for Havens vilde fugle. Rasmus Klump er også vågnet fra sit vinterhi og holder forårsfest med sine venner på Plænen.

Jubilæumsparade ser dagens lys
I anledning af jubilæet bliver der premiere på en parade, der går gennem Tivoli. Jubilæumsparaden er baseret på tanken om, at ”Hele verden mødes i Tivoli”. Optoget bliver mere end 100 meter langt med 30 performere og Tivoli-figurer som Pjerrot og Tivoli-Garden. Paraden vil vise Tivolis historie og de fire ”søjler”, som ideen om Tivoli bygger på: have, kultur, forlystelser og spisesteder. Walt Disney World Resort hylder Tivolis 175 års jubilæum ved at bidrage med design af en paradevogn med temaet ”It´s a small world”. Musikken til paraden er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre. Paraden får premiere 1. maj 2018 og kan opleves hver dag undtagen fredag.

Masser af kulturnedslag og forbedret koncertlyd
Der vil være live-musik i mange genrer hver dag ugen igennem. Tivoli har fået tilladelse til at hæve lydniveauet med 7 dB(A), hvilket vil give en væsentligt forbedret koncertoplevelse med endnu bedre lyd til 20 store koncerter. Fredagsrock-programmet spænder fra Kim Larsen over de norske popikoner i a-ha til The Hollywood Vampires med legenderne Alice Cooper, Johnny Depp og Joe Perry. Der lægges ud med Christopher fredag den 13. april. Årets Lillefredag-program på Orangeriet, der afvikles på torsdage, tæller navne som Hjalmer, Maximillian, Nelson Can og Skinz og de mere garvede typer som Aura og Klumpen & Raske Penge.

Rytteriet åbner Tivoli-sæsonen
Satiregruppen Rytteriet med Martin Buch og Rasmus Botoft har i år 10 års jubilæum. Det fejrer de i Glassalen med en ny forestilling skabt til Tivoli. Med på holdet er Bodil Jørgensen, der for første gang optræder live på scenen sammen med de to frontmænd. I maj bliver de efterfulgt af et nyt sommershow med titlen Mor og far sidder i Grøften. I det sketchbaserede show dykker fire skuespillere ned i den sande og dystre historie om, hvad der sker, når Tivolis porte lukker, og mørket falder på. Holdet bag nysatsningen, der får premiere den 23. maj i Glassalen, er Peter Frödin, Kirsten Lehfeldt, Mia Lyhne og Anders W. Berthelsen.
I sensommeren får gæsterne mulighed for at opleve forestillingen Divaer i Glas med Caroline Henderson, Cecilie Stenspil og Kaya Brüel. I Divaer i Glas tages publikum med tilbage til svundne tider, når de tre genfortolker Tivoli Varietéens musikhistorie og giver klassikerne et nutidigt tvist.

Masser af drama og gode grin for hele familien
Pantomimeteatret – Tivolis ældste bygning fra 1874 – byder hver dag sæsonen igennem på pantomimer, klassiske balletter, moderne danseforestillinger og eventyrballet for børn. Af de i alt 12 forskellige forestillinger, der spilles over 300 gange i sæsonen kan nævnes teatrets største pantomimer ”Kassanders Ægteskabskontor” og ”Pjerrot i Dyrehaven”, samt gensyn med Dronning Margrethes ”Den standhaftige Tinsoldat”. Pantomimeteatret markerer sidst i sæsonen Bjørn Wiinblads 100 års fødselsdag med en særlig forestilling, der viser nogle af hans berømte bagtæpper. Pantomimeteatrets kompagni består af 20 dansere fra hele verden.

Ny forlystelse flytter ind i Tivoli
Fra forsommeren kan gæster i Tivoli prøve forlystelsesnyheden Tik Tak, hvor vovehalse med hang til mavesus kan forlyste sig. Når passagererne går om bord i Tik Tak, sætter de sig til rette og kommer på en rejse gennem tid og rum. Der er tale om en tidsrejse, hvor gæsterne fastspændt svæver – andre vil måske opleve det som om, de kastes – gennem tiden. Der er garanti for rundtossethed, når det store urværk, kompasset og timeglasset sættes i svingninger. Med høj fart drejes gæsterne både vertikalt og horisontalt rundt, mens de udsættes for knap 4G. Forlystelsen, der er skabt helt specielt til Tivoli, afløser Snurretoppen, der efter 29 års tro tjeneste er gået på pension.

Kendte designer fyrværkerishows i Tivoli
Der er lørdagsfyrværkeri med musik fra den 5. maj til og med den 22. september. I år vil fem kendte københavnere sætte deres præg på fyrværkerierne. Der vil være et nyt show hver måned der bliver designet af en københavner, der vælger musikken og i samarbejde med Tivolis fyrværkerimester sammensætter fyrværkeri og farver. Blandt de nye gæste-fyrværkere finder man DAD-forsangeren Jesper Binzer, billedkunstneren Cathrine Raben Davidsen, sampler-duoen Den Sorte Skole og sangeren Mette Lindberg, sanger i bandet Asteroids Galaxy Tour og tidligere dommer i X Factor. Det bliver tøjdesigneren Mads Nørgaard som lægger ud den 5. maj. Der er traditionen tro åbningsfyrværkeri d. 24. marts, og senere bliver Tivolis 175 års fødselsdag d. 15. august fejret. Sommersæsonen lukkes og slukkes også med fyrværkeri den 23. september.

Cuvée Carstensen, is og charcuterie
I samarbejde med Royal Unibrew og brygmester Anders Kissmeyer er der udviklet en særlig Tivoli-jubilæumsøl, der har fået navnet Cuvée Carstensen hvilket skal understrege den champagneagtige karakter. Cuvée Carstensen er en vinøs og frugtig øl med en diskret dosering af yuzu, figen og slåen. Der er tale om en limited edition, som foreløbig kun sælges i Tivoli. Der lancereres yderligere tre nye øl i Tivolis specialøl-serie: Twisted Ale, Seductive Bock og Black Ipa. Der bliver også fremstillet en ny jubilæumsis, der lyder navnet Pops & ice cream. I samarbejde med Hansens Flødeis åbner Woodhouse 23. marts en is-shop, hvor gæsterne kan vælge deres favoritis. De friske pindeis dyppes i forskellige chokolade- og drysvarianter efter smag – fx drys med tørrede bær, nødder, krokant og meget mere.
Familierestauranten Mazzolis udvides med et mindre charcuterie. Her tilbydes gæsterne et bredt udvalg af salamier, skinke og oste med tilhørende vinbar. Der er udendørsservering i den nye jubilæumshave. I løbet af få måneder står Sticks ’n’ Sushis tagterrassen med udsigt over Københavns tage i Tivoli Hjørnet også klar.

Ny Tivoli-butik ser dagens lys
Tivoli åbner ny butik – Little Tivoli – med salg af egenproducerede varer. På hylderne i oplevelsesbutikken finder gæsterne en kollektion af egne produkter. Der er blevet skabt særlige Tivoli-kopper, tedåser, tørklæder mm. Manden bag den populære forlystelse Den flyvende Kuffert, Richardt Branderup, har designet tre unikke træfigurer fra H. C. Andersens eventyr. Gaveartiklerne kan kun købes i Little Tivoli. Senere vil gæsterne også kunne købe Normann Copenhagens Tivoli-kollektion.

175 år med klassisk musik
Tivoli fylder 175 år i 2018 – for den klassiske musik betyder det 175 musiksæsoner i én lang og ubrudt række. Det er i internationalt perspektiv helt enestående for en forlystelsespark – Tivoli har endda sit eget orkester, Tivoli Copenhagen Phil! Med store verdensnavne som West-Eastern Divan Orchestra, András Schiff og Russian National Orchestra, nye lovende navne som Daniil Trifonov, Bror Magnus Tødenes og Ray Chen samt danske navne som Michala Petri, Andreas Brantelid og Katrine Gislinge slår SommerKlassisk i Tivoli fast, at om sommeren skal den klassiske musik opleves i Tivolis Koncertsal – hvad enten man er dansker eller turist på besøg i København.

Events står i kø
I løbet af hele sæsonen byder Tivoli traditionen tro på adskillige events, hvor gæsterne får en oplevelse på toppen af Tivoli-besøget. Gæsterne kan bl.a. se frem til Musikskolernes Dage, Danmarks største Gospel Festival, Champions League-finalen og Pippi Langstrømpe-optræden.

Runde år Tivoli 2018

175 år, 1843
Tivoli

150 år, 1868
Carstensen-busten, der opstilles på Frederiksberg

135 år, 1883
Påfuglen, under navnet Taarnpavillonen
Mazzoli’s – under andet navn

125 år, 1893
Pjerrotstatuen (Niels Henrik Volkersen)
H. C. Andersen-Slottet indviet, var dengang Kunstindustrimuseet

110 år, 1908
Vaffelbageriet

75 år, 1943
Parterrehaven
Ballongyngen

50 år, 1968
Plænen/Perlen (Simon Henningsen)

25 år, 1993
Fregatten Sct. Georg III
Den flyvende Kuffert

10 år, 2008
Nimb genåbner efter renovering
Nimb Hotel åbner

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners