SORRY WE MISSED YOU

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
SORRY WE MISSED YOU
Regi: Ken Loach
I rollerna: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Porter, Nikki Marshall

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2019-11-01

I en framtida ekonomi som vi redan börjar ta del av är tiden det mest åtråvärda vi kommer att värdesätta. Förvisso har tiden alltid varit i centrum, men med denna så kallade gigekonomi lyfter regissören Ken Loach fram en mörk samhällsskildring.

Den hårt arbetande äkta maken och tvåbarnspappan Ricky Turner (Kris Hitchen) satsar sina och sin familjs sista slantar i en budbil för att på nåder och med omänskliga avtal (för att vara västvärlden) bli franchisetagare hos ett budföretag. Allt för att komma ur misären som han och familjen lever i sedan finanskrisen 2008.

Oavsett hur mycket de arbetar, hur mycket vilja och välmening de har inom sig delas samma kort ut gång på gång i pokerleken. Det är inte långt tills bristningsgränsen, den berömda bägaren är mer än väl överfylld med allt annat än te.

Den här filmen, vars titel även är synonymt med den förkryssade rutan på leveranskvittot är rå, dels för att ensemblen mer eller mindre är tagen från gatan men också för skildringen visar hur vi anammar oss en hänsynslös företagskultur, där avtal åsidosätts och rättigheter upphävs. Allt gömt bakom snabb service och låga priser. Tänk på det när du beställer något nästa gång.

Skriven 2019-10-31

print

Våra samarbetspartners