KÄRLEKSBEVIS – skilsmässodrama med Lassgård/Millhagen förvandlas till thrillerinspirerad berättelse

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Richard Hobert
Skådespelare: Livia Millhagen, Rolf Lassgård, Hedda Rehnberg, Fredrik Gunnarsson, Dajana Lööf
Premiär: 2022-10-14
Betyg: 3

Den nyskilde författaren Thomas (Rolf Lassgård) har fyllt sin ryggsäck med stenar, lagt sin plånbok, vigselring och ett brev på stranden. Efter ett misslyckat försök att avsluta sin tillvaro återvänder han till det idylliska men tomma huset på Österlen. Flyttkartongerna står malplacerade och föraningen om att en försäljning skall äga rum besannas när Marie (Livia Millhagen) punktligt infinner sig för att underteckna alla avtal.

Utanför har den skånska hösten gjort sitt intåg och det går verkligen att röra vid den råa fukten som sveper in på uppfarten mellan husknutarna. Marie har inte tid att bli emotionell bland framställda affektionsföremål, musikstycken som strömmar genom högtalaren eller Thomas påtagliga smicker.
Hon vill vidare i livet och på säkert avstånd har hennes nya kärlek blivit instruerad att vänta pliktskyldigt tills allt är klart mellan de före detta Makarna. När timmarna går och allt drar ut på tiden står det klart att scenariot kanske följer Thomas helt andra planer.

Utmärkt Rolf Lassgård

Richard Hobert har med enkla grepp lyckats förvandla en gemytlig miljö, som kunde sammanflätas i en skål för vänskap, kärlek och lite bitterhet till att bli en svensk thrillerinspirerad berättelse. Mycket tack vare en utmärkt Rolf Lassgård som balanserar sitt spel mellan vänlig stor man till manipulativ beräknande svartsjuk make.

Uppenbar stämning av två mot en

Marie är inte sämre, hennes agerande mellan maken och den kalla hand hon ger sin nya kärlek Liz känns trovärdig och äkta. Däremot har Liz (Hedda Rehnberg) mer att önska när det kommer till dialogerna. Det finns en satsmelodi av skånska i den inövade dramatensvenskan som tittar fram då och då, vilket är charmigt. Men i sällskap med Lassgård och Millhagen blir det ibland en uppenbar stämning av två mot en.

print

Våra samarbetspartners