WE HAVE A DREAM till Malmö

Klicka på bilden, för att se hela bilden

We Have A Dream – Om mod, medmänsklighet och människans rättigheter.

Vandringsutställningen visas på Malmö Live 9 november 2019 – 12 januari 2020

Hur mycket stryk är du beredd att ta för dina och andras rättigheter? En del människor är beredda att riskera livet för sina och andra människors rättigheter och drömmar. We Have A Dream är ingen berättelse om helgon eller superhjältar, här är ingen ofelbar. Det enda som skiljer dessa människor från vem som helst, är att de lämnat sin trygghetszon och gått ut för att skapa förändring.

We Have A Dream är både en prisbelönt bok och en vandringsutställning som består av ett urval av 114 porträtt från hela världen tagna under 2002-2016 av Albert Wiking, en av Sveriges främsta fotografer. Till varje porträtt hör en berättelse och tillsammans vill de visa att ingenting är omöjligt. Intervjuerna är gjorda av Oscar Edlund och journalisten Daniel Rydén har skrivit texterna. Initiativtagare till We Have A Dream är Albert Wiking och Oscar Edlund.

Klimataktivisten Greta Thunberg är nyporträtterad och hennes porträtt premiärvisas på Malmö Live. I samband med öppningen släpps även en nyutgåva av boken, i begränsad upplaga, där Greta Thunberg berättar sin osannolika levnadshistoria.

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners