I HUVUDET PÅ CHRISTER BJÖRKMAN: Klart för schlageryra på Malmö Live i november

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det blir ett riktigt schlagerkalas på Malmö Live Konserthus i höst när en hel parad av schlagerstjärnor ansluter till festivalsatsningen ”I huvudet på Christer Björkman”.

Helgen 10-12 november fylls hela Malmö Live av Christer Björkmans nyfikna själ och spännande huvud. Inom ramen för Malmö Lives egenutvecklade festivalkoncept ”I huvudet på” bjuds publiken på tre överraskande och unika kvällar med en av Sveriges mest omtalade musikpersonligheter.
Det blir tre decenniers musik med Christer Björkman och artistvänner från när och fjärran.

Nu står det klart att under lördagens två schlagershower som leds av Petra Mede medverkar:
Sarah Dawn Finer, Oscar Zia, Magnus Carlsson, Claes-Göran Hederström, Björn Ranelid, Charlotte Perellli, Brandsta City Släckers, Ann-Christine Bärnsten, Anne-Lie Rydé, Lizette Pålsson, Shirley Clamp, MSO-cellisterna Samuli Örnströmer och Viktor Nordlien och inte minst Christer Björkman själv och festivalorkestern under ledning av kapellmästare Oscar Johansson. Men det är inte slut än – fler artister tillkommer. För manus svarar bland annat Edward af Sillén.

Schlagershowen, ”Christers Mello Mani”, ges vid två tillfällen lördagen den 11 november – klockan 16:30 och klockan 20:00. Konserten vänder sig till schlagerfantaster ”med grav schlagerstörning” och beskrivs så här:
”Kärleken är evig! Vi kastar oss in i schlagerns unika och underbara värld i en maxad konsert med egen festivalorkester och en rad artister ur den svenska schlagereliten. Förvänta er glitter och glamour med en stor blandning av sköna artister vi känner och minns. Det blir vinnarlåtar, udda pärlor och verkliga hits! Värd för kvällen är allas vår primadonna Petra Mede – ESC:s och Melodifestivalhistoriens mest hyllade programledarstjärna. Kvällen bjuder på ett personligt urval av låtar och artister i en härlig röra. Det blir en show för både schlagernördar och alla andra som älskar eller är nyfikna på denna folkliga och omtyckta genre.”

DJ:s klara för i huvudet på: Klubb Euphoria!
På lördagskvällen, efter showen, förvandlas hela High live (kongress- och festlokalen) till ett enda stort schlagerpartyi i form av Klubb Euphoria. Låten som gjorde Malmö till värd för ESC blir för en kväll klubb på Malmö Live – med DJ:s, dans, mat, drinkar och schlager.

Kvällens DJ:s blir:
* Schlagerprofilerna (Ronny & Ken, QX) som bjuder på låtar du älskar, inte visste att du älskade, eller har förträngt att du älskat. Ett helt set fullproppat med hits and misses från både Mello och Eurovision Song Contest.
* Mathias Holmgren som slog igenom i Fame Factory (2002) med singeln “Något som kan hända”. Debuterade sedan i Barbados och tävlade i Melodifestivalen med bland annat “Bye bye”. Har sedan dess släppt tre soloplattor men också gjort succé som sjungande DJ.
* Sofie Lood vars ledord är originalspråk, stråkar och passion när hon blandar lättsinne med tungsinne. Ingen regel utan undantag, dock. Även ett och annat egensinnigt, elektroniskt disconummer tar plats.

FAKTA
Malmö Live Konserthus festivalserie ”I huvudet på…” startade 2015 med artisten Annika Norlin. I huvudet på Christer Björkman 10-12 november i år omfattar allt från klubb, föreläsningar och samtal till tre unika konsertprogram utvecklade av Christer Björkman, Edward af Sillén, Malmö Live Konserthus programchef Karin Karlsson och programproducenter Anna Modéer Wiking, Helene Gustafsson och Anna Storåkers.
Medverkande till fredagens konsert är släppta, och inom kort presenteras vilka som kommer att medverka på söndagen tillsammans med Christer Björkman och Niklas Strömstedt.

Nedan mer om fredagens och söndagens program:

Fredag 10 november kl 19:00-21:30, Malmö Live Konserthus, stora konsertsalen – med Malmö SymfoniOrkester:
Smärta till hjärta – Christer Björkmans alldeles egna pophistoria
En smäktande vacker, tuff och överraskande konsert som speglar Christer Björkmans högst personliga livslånga musikresa.Det är flera röststarka och folkkära profiler som står i centrum tillsammans med Christer Björkman och MalmöSymfoniOrkester (MSO) – Sarah Dawn Finer, Lill Lindfors, Maia Hirasawa, Love Antell och Malmö Vokalensemble. Malmö SymfoniOrkester, en av landets mest framstående symfoniorkestrar, leds under kvällen av dirigent Marit Strindlund.

Söndag 12 november kl 15:00-16:10, Malmö Live Konserthus, stora konsertsalen:
1992 – vad hände då?
Föreställningen är ett personligt samtal om livet, mellan Christer Björkman och musikern och programledaren Niklas Strömstedt. Utgångspunkten är 1992 – året då Christer Björkman vann Melodifestivalen i Malmö med låten ”Imorgon är en annan dag” skriven av Niklas Strömstedt. Livemusik med festivalorkester och spännande artisterfrån Malmö framför de mest populära svenska låtarna från året.
Innehåll och medverkande artister presenteras inom kort.

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners