ENSAM HEMMA – Jul och nyår på Malmö Live Konserthus

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Home Alone – in concert, årets julfilmklassiker med MSO på Malmö Live Konserthus

Julfilmklassiker in concert med Malmö SymfoniOrkester, ett av Skånes längsta Luciatåg, Julgala med Bow Down Dance Academy, julbordsföreställning med Cirkus Cirkör, Kalle Lind som MSO:s nyårsvärd och en virvlande Trettondagsafton… Det är några av russinen i lussebullen när nu programmet för julmånaden på Malmö Live börjar bli klart. Vi kan se fram emot en julmånad med både välkända favoriter och nyheter. Imorgon tisdag 26 maj kl 12 släpps biljetterna till flera av dem.

Några av december månads mest efterlängtade och stämningsfyllda traditioner är Malmö SymfoniOrkesters julkonserter som med åren blivit måsten för musik- och julälskare i alla åldrar. I ett julpyntat Malmö Live återkommer Julstämning för familjen den 3, 4 och 6 december, och den 5 och 6 december fylls konsertsalen av förväntansfulla barn till Nalles Julstämning.

Räkna med både omtyckta klassiker och överraskningar, skönsjungande gäster och förundras när ett av Skånes längsta och vackraste luciatåg skrider in i konsertsalen.

Helgen den 18 och 19 december blir det malmöpremiär för julfilmen Home Alone – in concert – då filmen visas på konsertsalens gigantiska filmduk samtidigt som Malmö SymfoniOrkester framför John Williams sagolika filmmusik live. Dramakomedin firar 30-års jubileum i vinter eftersom det var i november 1990 som Home Alone, med den då blott 10-årige Macaulay Culkin i huvudrollen, premiärvisades på bio. Sedan dess har filmen blivit en älskad julklassiker. Inför jul upplever varje år miljoner fans över hela världen den uppfinningsrike Kevins tokroliga äventyr med de klantiga inbrottstjuvarna Harry och Marv.

På nyårsafton 31 december är det dags för ännu en kär tradition – Nyårsgala med MSO och gästande solister, i form av en matiné och en kvällsföreställning. Musikaliskt blandas stämningar från olika epoker omslutna av reflektioner kring nuet, tiden som gått och vad vi kan vänta oss av kommande år, signerade radio- och författarprofilen Kalle Lind, årets nyårsvärd på Malmö Live.

Trettondagsafton betyder traditionsenlig Wienerafton på Malmö Live, och en härlig kväll för alla som både vill lyssna och dansa till medryckande wienervalser. Virtuosen Rainer Honeck återkommer som dirigent för MSO som tillsammans med gästande solister skapar en hänförande konsertupplevelse. Efter konserten virvlar valsande runt i foajéerna till MSOs eget wienerkapell som gör sitt exklusiva, årliga framträdande den här aftonen.

Den 14 december är det återigen dags att uppleva Bow Down Dance Academys julföreställning på Malmö Live Konserthus. På scenen står ett 100-tal barn och ungdomar som dansar under danslärarna Janet Chikane, Julie Chikane och Benjamin Anderbergs koreografi. Dansshowen är upplevelse likt ingen annan – fylld av energi, styrka och en stor gemenskap bland Malmös ungdomar.

I jul bjuds det även på hisnande akrobatik och julbord när Cirkus Cirkör intar Malmö Live den 18-20 december i High Live (kongressen). Julbordshowen, som med stor framgång tidigare framförts på Artipelag, innehåller både mark- och luftakrobatik samt många häpnadsväckande moment som lever sig kvar länge. Showen förflyttar sig genom lokalen och som besökare är du alltid nära händelsernas centrum.

Speldatum:
Julstämning för familjen
3, 4 & 6 december 2020
Nalles Julstämning
5 & 6 december 2020
Bow Downs julföreställning (biljettsläpp i höst)
14 december 2020
Home Alone – in concert
18 & 19 december 2020
Julbord – Cirkus Cirkör (biljettsläpp i höst)
18 – 20 december 2020
Nyårsgala
31 december 2020
Wienerafton
5 januari 2021

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners