Tankar inför GREAT SWEDISH BEER FESTIVAL 2019

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Great Swedish Beer Festival… Vad nu – ännu en ölfestival eller? Ja, det har ju varit en hel del ölfestivaler i Malmö med omnejd under året. Det började med Malmö Öl & Whiskey och fortsatte med Hoppapalooza och slutade med Brewskival däremellan kom ju danska MBCC och Danska Ölentusiasters festival även Skånes Dryckesproducenter hade en del evenemang. Sedan tillkom ju ett antal mindre evenemang också.

Hela Sveriges ölfestival

Många av festivalerna har ju olika kriterier om vilka bryggare som bjuds in och i många fall blandas svenska och internationella bryggare. Great Swedish Beer Festival, den 26 oktober på Slagthuset i Malmö, vill fokusera på Sverige och svenska bryggare och då är det ju självklart att det bara handlar om hantverksöl och inte massproducerad lager á la Falcon och Spendrups.

Det blir kommer kring 100 bryggerier från Trelleborg i söder till Luleå i norr (om jag nu inte missat någon) och samtliga har med sig 4 olika öl, 2 till varje session. Det blir totalt 400 öl att plöja igenom på 10 timmar vilket är i stort sett omöjligt. Ok det mest rutinerade Untappd-användarna lär hinna med en hel del men den vanlige ölälskaren lär springa runt med beslutsångest.

Lokal musik

Nu är det ju inte bara öl på denna festival utan arrangörerna har liksom Hoppapalooza även gett ett par lokala band chansen att visa upp sig.

Kl 13.00 Villovägar (Villovägar är ett indiepopband från Malmö som spelat tillsammans sedan 2017)
Kl 14.00 Try Gorgeous (Malmöbandet Try Gorgeous spelar indiepop/rock med tryck, känsla och energi och håller hela tiden sången i fokus)
Kl 15.00 Materia (En duo bestående av Mattias Wiborn & Viktoria Glans som spelar en egen pop/fusion-stil)

Kl 18.00 The School Book Depository (The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där den småländske låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar)
Kl 19.00 Villovägar (favorit i repris)
Kl 20.00 Jacob Öhrvall (Göteborgaren Jacob Öhrvall är en av medlemmarna i instrumentala Klabbes Bank och jobbar även på Stigbergets Bryggeri, som ställer ut på festivalen)

Digital betalning

Som första ölfestival i Sverige sker all betalning helt digitalt. Ladda ner appen TicketCo Wallet på din smartphone och du slipper alla köer. Det finns alternativ till de som nu inte har någon smartmobil. Detta för att undvika köer för poletter osv.

For The Love Of Craft

Dagen innan bjuder också på exklusiv europapremiär av filmen For The Love Of Craft i närvaro av en av filmens producenter Charlie Papazian.

Övrig info

Ni kan hitta all övrig info så som tider, priser, bryggerier och taplistor här

Skriven 2019-10-21

print

Våra samarbetspartners