DAVID BALDACCI bland pocketnytt från Bokfabriken oktober

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Stieg Larssons lösning på Palmemordet, första delen i ny hyllad deckarserie och Baldaccis nya huvudkaraktär – pocketnytt från Bokfabriken

• Jan Stocklassa, Stieg Larssons arkiv: Nyckeln till Palmemordet, utk 15 oktober
UTGIVEN I 50 LÄNDER OCH #1 TRUE CRIME BESTSELLER PÅ AMAZON
Tio år efter Millenniumförfattaren Stieg Larssons död öppnas hans arkiv för första gången. I tjugo flyttkartonger upptäcker journalisten och författaren Jan Stocklassa Stieg Larssons kartläggning av 1980-talets högerextremism och ett tidigare okänt projekt: en omfattande research av mordet på Olof Palme.
I dokument, brev, artiklar och fotografier finns nya ledtrådar. Via möten med utländska agenter och svenska mellanhänder leder spåren fram till det som varit omöjligt sedan skotten på Sveavägen för över tre decennier sedan en sannolik lösning på Palmemordet. Tack vare Stieg Larssons dokumentation kommer Jan Stocklassa en ny möjlig gärningsman på spåren, en misstänkt mördare som glidit polisen ur händerna Stieg Larssons arkiv, som innehåller aldrig tidigare publicerade texter av Stieg Larsson, är en unik skildring av verkliga händelser.
»Vissa människor liknar det vid ett virus. Om du börjar läsa om Palmemordet är det svårt att sluta. Det hände Stieg och det hände mig. Stieg ägnade fallet arton år. Jag har ägnat det sex år och ett par tusen timmars research. Inte undra på att polisutredningen är världens mest omfattande. Till och med större än den om mordet på John F. Kennedy.» Jan Stocklassa
»Mordet på den svenske statsministern Olof Palme är, för att vara helt uppriktig, ett av de mest otroliga och häpnadsväckande mordfall jag någonsin haft den otrevliga uppgiften att bevaka.» Stieg Larsson
JAN STOCKLASSA är frilansande journalist och författare. Hans artikelserie om Stieg Larssons arkiv i Svenska Dagbladet 2014 spreds över hela världen inom 24 timmar. Arkivfyndet ledde till den uppmärksammade filmen om Stieg Larsson, Mannen som lekte med elden (2018).
Stieg Larssons arkiv är Jan Stocklassas andra bok och resultatet av totalt åtta års research. Den förra boken, Gripen av Prag (2007), var en del av avslöjandena kring korruptionsanklagelserna mot Saab och British Aerospace i samband med försäljningen av JAS Gripen, vilket ledde till polisutredningar i sju länder.
Om Stieg Larssons arkiv:
»Teorin i den här boken är den mest trovärdiga« Patrik Lundberg, EXPRESSEN
»ett imponerande massivt grundarbete leder vägen framåt mot en möjlig gärningsman och en lösning på Palmemordet« BTJ, SVERIGE
»Jan Stocklassas fascinerande berättelse om Palmemordet rör sig framåt i samma tempo som en Millennium-bok.« LE MONDE, FRANKRIKE
»dramatisk och aktionspäckad en unik och fängslande tour de force« POLITIKEN, DANMARK
»Innehåller kommer att slå ner som en bomb.« NDR, TYSKLAND

• Kamilla Oresvärd, Brudslöjan, UTE NU
Den unga Lisa-Marie hittas under mystiska omständigheter död på sin bröllopsnatt. Mona Schiller, en före detta domare som flyttat hem till Vargön efter många år utomlands, dras in i polisutredningen. När hon börjar nysta i fallet växer en helt ny bild av Lisa-Marie fram, och Mona inser att det lilla samhället döljer hemligheter som är större än hon någonsin kunnat ana.
Brudslöjan är den första delen i Vargönserien där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter.
Kamilla Oresvärd har tidigare skrivit tre lovordade kriminalromaner om Göteborgspolisen Stina Seger, Minnesbäraren (2015), Jägaren (2017) och Råttfångaren (2018).
Om Kamilla Oresvärds böcker:
»Redan vid debuten tål hon att jämföras med etablerade svenska deckarnamn« Borås Tidning
»Jag kan inte komma på annat än superlativer och rekommenderar den varmt till alla som gillar spänning!« Gunilla Wall, Hemmets Veckotidning
»Boken har en infernalisk, originell och fantasieggande inledning. Lise-Marie mördas på sin bröllopsnatt. Ju mer man sedan får reda på om offret desto mer komplicerat blir fallet.« DAST MAGAZINE

• David Baldacci, Lång väg till rättvisa, UTE NU
Ole, dole, doff …
Det har etsat sig fast för alltid i Atlee Pines minne – kidnapparens fasansfulla ramsa när han valde mellan sexåriga Atlee och hennes tvillingsyster Mercy. Mercy blev bortförd, Atlee skonades. Hon återsåg aldrig sin syster igen.
Tre decennier efter den fruktansvärda natten arbetar Atlee Pine för FBI:s Arizona-avdelning där hon ensam ansvarar för Grand Canyon. När en turist försvinner spårlöst djupt inne i Grand Canyon kallas Pine in för att leda utredningen. Det visar sig snart att turisten inte rest till Grand Canyon för att beundra det dramatiska landskapet. Men när Pine börjar få ihop intressanta ledtrådar i fallet blir hon plötsligt bortkopplad från utredningen. Att vägra lyda order kan äventyra hennes karriär vid FBI, men om hon inte fortsätter utreda fallet på egen hand riskerar hon nationens säkerhet. Atlee Pine tvingas till ett ödesdigert beslut.
Lång väg till rättvisa är första delen i bästsäljaren David Baldaccis nya serie om den iskalla och intelligenta ensamvargen Atlee Pine.
Om Baldaccis tidigare böcker:
»Boken har ett otroligt sug, den är väldigt välskriven och har en historia som är extremt trovärdig. Så nära en femma man kan komma.» Magnus Utvik, Gomorron Sverige
DAVID BALDACCI föddes 1960 i Richmond i Virginia och är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 130 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista.

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners