SIMPLE MINDS firar 40 år med tre Sverigespelningar!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Simple Minds firar 40 år som musikikoner med en stor världsturné 2020. Med Jim Kerr och Charlie Burchill i spetsen gör bandet tre stopp i Sverige – i mars får Stockholm, Göteborg och Malmö finbesök.

Biljetterna till samtliga tre konserter släpps 4 oktober klockan 10:00 via fkpscorpio.se.

”Simple Minds är annorlunda nu”, säger Jim Kerr. ”Vi är inget lagrat rockband, utan vi har ändrat vår uppställning för att det är så fantastiskt att ha så många musiker ombord. Jag är tacksam för den karriär vi har haft, men jag är samtidigt tillräckligt galen för att tro att vi fortfarande kan nå nya nivåer. Det här är vad vi gör – vi skriver, spelar in och spelar live.”

Simple Minds har gjort en anmärkningsvärd resa sen debutskivan ”Life in a Day” släpptes 1979. Genom att ständigt utvecklas blev de ett av 80-talets mest ikoniska band. Längs vägen toppade de den brittiska albumlistan fem gånger, hade stora hits på bägge sidor om Atlanten, sålde över 60 miljoner skivor och fyllde arenor runtom i världen.

Men historien slutar inte där. Efter att ha tagit en paus återvände de 2014 med albumet ”Big Music”. Samma år vann de Q Inspiration Award, så det är inte så underligt att Manic Street Preachers, Moby, Primal Scream och många fler rankar Simple Minds som en av sina främsta inspirationskällor.

SIMPLE MINDS
4 mars: Göteborg | Partille Arena
6 mars: Stockholm | Annexet
8 mars: Malmö | Malmö Live

© FKP Scorpio

print

Våra samarbetspartners