KARIN BRUNK HOLMQVIST: Damen med bysten lockar sol-och-vårare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Älskad byst, vänskap, sol-och-vårare och Antikrundan i Karin Brunk Holmqvist nya berättelse från Österlen: Damen med bysten.

I Hammenhög på Österlen bor Lovisa och Elvy. De är bästa vänner och träffas så gott som varje dag, då deras hus ligger mitt emot varandra i den lilla byn.
En av Lovisas käraste ägodelar är en staty som hon fått ärva. Bysten, som Lovisa kallar Helga Müller, är en stilig kvinna och Lovisa brukar prata med henne när hon sköter sysslorna därhemma.
När Antikrundan kommer till Simrishamn beger sig Lovisa och Elvy dit, kånkande på Helga Müller. Enligt tv-programmets expert är bysten värd sjuttiofemtusen kronor, och Lovisa blir närapå stum av förundran.
I tv-myllret smyger sol-och-våraren Edmund omkring. Han ställer sig in hos Lovisa och lovar henne ännu mer pengar om hon låter honom sälja bysten. Lovisa är frestad medan den mer klarsynta Elvy anar oråd.
Det stilla livet i Hammenhög hotas och inte bara av Edmunds upptåg.
Ungkarlen Jens samlar mod för att våga närma sig den väna Lovisa och skvallret går om hemska upptäckter i Ljungs gamla hus. Följ med in i en varm och humoristisk berättelse i sann Karin Brunk Holmqvist-anda!

Sagt om Karin Brunk Holmqvists författarskap:
“Ingen kan som Karin Brunk Holmqvist skildra det stora i det lilla!” Allers
“Ingen – säger ingen – annan författare skriver mer i Fritiof Nilsson Piratens skånska anda än Karin Brunk Holmqvist!” Ystads Allehanda om Tango i Tabernaklet
“Igenkänningsfaktorn och identifikationen är, ännu en gång, sådär 150 procent.” Ystads Allehanda om Majken minröjare
“Hon skriver om hjärte- och livsfrågor om ensamhet och kärlek, som blixtrar till på ålderns höst. Som en stilla predikan, inte religiös utan mänsklig, över de styrkor och svagheter som vi människor rymmer.” Trelleborgs allehanda

Släppdatum: 9 september 2019

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners