KARIN BRUNK HOLMQVIST – Piratenprisvinnaren tillbaka med ny bok

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Välkommen till Knäppgökavägen, där allt är precis som det (inte) ska vara, på Karin Brunk Holmqvists Österlen.

Kyss Karlsson i nacken är en ny roman från årets Piratenprisvinnare!

De är en udda samling, de som bor längs Knäppgökavägen utanför Vitaby på Österlen. Vägen heter egentligen inte så, men vad ska man annars kalla den, tycker systrarna Blenda och Johanna Nilsdotter som bott där hela livet. De följer allt som sker i skydd bakom spetsgardinen och diskuterar ivrigt vad grannarna har för sig. Och nu för tiden gäller det att hänga med, för hemma hos den förnäma Louise försvinner det trosor från tvättlinan, Göte kuckelurar med Hjördis, ovanliga lövgrodor skuttar omkring i biologen Helmers trädgård och det går rykten om att kommunen tänker gräva upp vägen och kanske även tomterna intill.

Knäppgökavägens stilla lunk är på väg in i kaos, och grannarna tänker inte låta det ske. Gamla trätoämnen läggs åt sidan och man samlas för att finna en lösning. Kommunen ska inte tro att man kan göra vad som helst på landsbygden.
Ja, kyss Karlsson i nacken, som Blenda Nilsdotter brukar säga.

Om författaren:
Årets vinnare av Piratenpriset Karin Brunk Holmqvist debuterade 1997 med Potensgivarna 1997 och har gett ut sexton böcker.
Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över en miljon exemplar och legat stadigt bland Sveriges mest utlånade.
I Piratenprisjuryns motivering stod att läsa att Brunk Holmqvist fick priset för sitt författarskap ”som genomsyras av humor, värme och medmänsklighet”.

Författare: Karin Brunk Holmqvist
Titel: Kyss Karlsson i nacken
Format: Inbunden
Släppdatum: 24 augusti 2021

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners