KARIN WIK bland Bokförlaget Forums fyra debutanter!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är snart vårsäsong och det är tid för nya röster och berättelser att bli hörda! Möt våra bokaktuella debutanter – Jenny Holmqvist, Happy Jankell, Karin Wik och Hedvig Söderlund.

Jenny Holmqvist
För tio år sedan dök den första karaktären i “Drift” upp i Jenny Holmqvists tankar. Därefter har vyer, minnen, bilder, resor och andra intryck i livet kommit att influera Jennys skrivprocess- som inte varit en självklar författare. Jenny arbetar som grafisk formgivare och tog genom skrivarsammanhang och goda råd av erfarna författare steget till ett eget författarskap först senare i livet. Boken har redan fått ett flertal starka recensioner och har uppmärksammats stort i media som en mycket lovande debut. Kristian Ekenberg skriver ” Jenny Holmqvists “Drift” är en debut som tillsammans med Lydia Sandgrens i fjol ger hopp om tillväxten i den svenska romankonsten.” Och tidningen Vi skriver bl.a. följande: ”Det är berättartekniskt avancerat, språkligt välarbetat och rymmer en stor portion berättarglädje. Holmqvists debut imponerar.”. Från att vara uppslukad av en berättelse i huvudet finns nu Jennys imponerande skildring av trassliga känslor, besatthet och längtan i debutromanen Drift.
Utgivningsdag: 2021-01-07
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Charlotta Jonsson)

Happy Jankell
Den hopplösa hypokondrikern och framgångsrika skådespelaren Happy Jankell har genom mörka och ljusa stunder i livet gett prägel till den uppmärksammade debutromanen Livlina. Happy har synts i många populära serier de senaste åren och nu var det hennes tur att bestämma över manuskriptet. Sedan barnsben har Happy varit omgiven av berättelser och fantasier och med äkta känslor skriver Happy om skuld och familjeband. Med sin personliga erfarenhet och talang för skrivande fyller hon känslan av identifikation vilket gör att hon tar med läsaren till glädje, sorg och flykt. Som på något sätt skapar en trygghet hos läsaren då Happy fångar livets känslor som de är.
Utgivningsdag: 2021-03-10
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Författaruppläsning)

Karin Wik
I sin debutbok Skolan tar Karin Wik läsaren med in i internatskolans isolerade värld där traditioner och tystnadskultur styr. Huvudpersonen Ida Rossis har tidigare själv gått på skolan men återvänder nu, motvilligt, i sin yrkesroll som journalist med uppdrag att skriva om mordet på två elever. Karin har själv en bakgrund som journalist och arbetar numera som presschef i Göteborg. ”Jag ville skriva en spänningsroman med det slutna rummet som förutsättning. Både i form av en fysisk plats som är begränsad och skild från omvärlden, och med en huvudperson vars egna erfarenheter, bakgrund och trauma begränsar hennes förmåga att se verkligenheten som den är”. Den mörka granskogen som omger både den sektliknande internatskolan Axelson och avfolkningsbygden Holm sätter stämningen i boken. Platsen är inspirerad av skogarna i norra Värmland, landskapet där Karin Wik själv är uppvuxen.
Utgivningsdag: 2021-04-21
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Författaruppläsning)

Hedvig Söderlund
En professor i psykologi som forskar om hjärnan kan också drabbas av utmattningssyndrom. Hedvig Söderlund har genom åren haft ett pressat schema som professor och efter att hon fått diagnosen ville hon ta reda på hur hennes egen hjärnas förmågor hade påverkats. Samtidigt vill hon slå hål på myten om att bara svaga drabbas av syndromet och förklara hur det faktiskt ligger till. Faktorer som kvinnans kamp att ta plats, möta normer och bryta dem är vanliga orsaker att sjukskrivningstalen hos kvinnor ökat på senare tid. Som författare lyfter Hedvig samhälleliga problem ur ett forskarperspektiv och tar det till en nivå som gör att alla ska förstå hur man kan arbeta för att förebygga utmattningssyndrom.
Utgivningsdag: 2021-03-08
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Författaruppläsning)

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners