WILMER X, Folkets Park, Malmö den 26 juli 2019

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Wilmer X är väl i stort sett synonymt med Malmö så väl tillbaka på hemmaplan vad passar bättre än att bjuda med ett par andra lokala favoriter.

Hårdrock, indieamericana och punkig rock’n’roll inledde

Först ut var så VA Rocks, kanske inte ett band den vanlige Wilmer-besökaren har koll på, men de gav järnet och förhoppningsvis har nu fler Malmöbor fått upp öronen för denna hårdrockande tjejtrio.
Dalaplan var nästa band att äntra scenen. Bandet blandade några nypor indierock med americana och bjöd på ett skönt sväng. När tjejerna kom upp på scen vankades det dock ett avsevärt punkigare sound.

Bäddat för trubbel må nog vara det minst kända bandet av de tre gästbanden, och de gläder mig att även dessa veteraner fått chansen att möta en ny publik. Stilen är en punkig variant av hederlig rock’n’roll, som undertecknad avnjutit tidigare på lokal ett par gånger. Och kompisklubben var väl representerad.

Hitkavalkad, guldkorn och axplock från hela karriären

Att presentera kvällens huvudakt Wilmer X känns lite överflödigt. Det blev en sprakande hitkavalkad med axplock ur hela gruppens karriär från tidiga Kör dig död och Blod eller guld till Blind mans bluff från senaste studioalbumet 13 våningar upp från 2005 och massor av andra guldkorn däremellan. Gitarristen Janne Lindén fick chansen att dra iväg ett ordentligt solo och Thomas Holst fick ju framföra sin Vem är den flickan. Som vanligt höll Sticky Bomb i taktpinnarna medan Nisse Hellberg skötte snacket och sången medan Jalle Lorensson gav tryck åt låtarna med sitt munspel. Under avslutningslåten Kör dig död bjöd Nisse upp samtliga artister på scen en gest som uppskattades av den stora publiken.

Foto: Michael Lindström

Skriven 2019-07-27

print

Våra samarbetspartners