THE MORRICONE DUEL – Malmö SymfoniOrkester möter Morricones mästerverk

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Italiensk maffia möter amerikanska gangsters och vilda western i en symfonisk duell av hög kaliber. I november brakar det loss rejält på Malmö Live när legendarisk filmmusik möter förstklassig akustik. I två konserter, den 7 och 8 november, framför Malmö SymfoniOrkester med kör och solister den Oscarbelönade kompositören Ennio Morricones mästerverk. Vi får uppleva Morricones musik från ikoniska filmer som The Good, the Bad and the Ugly, The Mission, The Untouchables och Quentin Tarantinos The Hateful Eight, tillsammans med verk från andra filmklassiker som Gudfadern och många fler.

Succékonserten The Morricone Duel har tidigare spelats för utsålda hus i Danmark med DR SymfoniOrkester.

– Detta är en förstklassig produktion för dig som älskar filmmusik. På DR arbetar vi alltid med hög konstnärlig kvalitet och det har vi verkligen lyckats med i The Morricone Duel, säger Nicolai Abrahamsen, producent på DR Koncerthus.

I höst kommer alltså mästerverket till Malmö Live och framförs av Malmö Symfoniorkester tillsammans med solister och kör som presenteras vid senare tillfälle.

Om Morricone
Ennio Morricone föddes i Rom 1928 och har under sitt yrkesliv komponerat mer än 500 motiv för film och TV samt över 100 fullständiga musikverk. 2016 komponerade och spelade Morricone in motivet till Quentin Tarantinos The Hateful Eight, vilket gav honom hans efterlängtade Oscar för Best Original Score, hans sjätte BAFTA Award och hans tredje Golden Globe Award.

VAD: The Morricone duel – Malmö SymfoniOrkester möter Morricones mästerverk
NÄR: 7 och 8 november, klockan 19.00.
VAR: Malmö Live, Konsertsalen.
PRIS: 195 – 595 Kronor.

BILJETTER: Biljettsläpp den 4 juni kl.12.00 på malmolive.se samt Malmö Live Konserthus biljettcenter vid ordinarie öppettider.

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners