FAR AND AWAY – Malmö SymfoniOrkester och Orvar Säfström hyllar science fiction och fantasy på Malmöfestivalen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dra på rymddräkten och slipa bredsvärdet. Den största populärkulturella upplevelsen på årets Malmöfestival tar er med på en resa in i fantasins riken! I Far and Away hyllar Malmö SymfoniOrkester science fiction och fantasy som genrer och musiken hämtas från de mest älskade filmerna, tv-serierna och spelen med rymd- och fantasytema. Orvar Säfström guidar oss genom spännande och drömska sagoklanger från bl. a. Star Wars, Avatar och Harry Potter. Sopranen Sabina Zweiacker medverkar i stämningsfulla sånger från bl. a. Game Of Thrones, The Lord Of The Rings och Battlestar Galactica. Dirigent är Josef Rhedin.

Orvar Säfström
Orvar Säfström är kanske mest känd som f.d. programledare för Filmkrönikan på Sveriges Television, men han är verkligen en mångsysslare. Han är skribent, debattör och välanlitad föreläsare om populärkultur. Han har tilldelats såväl Videobranschens hederspris som Svenska Roll- och Konfliktspelsförbundets “Årets Spelare”. Han har lett spelseminarium i Sveriges Riksdagshus och varit talare vid flera internationella mediekonferenser. I den symfoniska världen är Orvar sedan tio år tillbaka Skandinaviens ledande producent av konserter med musik från film, tv och tv-spel.

Sabina Zweiacker, sopran
Sabina Zweiacker tog sin examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö. Våren 2013 gjorde hon en bejublad debut i spelmusiksammanhang på Joystick 5.0 med Malmö SymfoniOrkester och har sedan dess medverkat som solist i en mängd Underscore-produktioner med bl. a. Kungliga Filharmonikerna, Oslo-Filharmonien, Bergens Filharmoniska Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniker och Åbo Filharmoniska Orkester.

Fakta
Vad: Malmö SymfoniOrkester spelar på Malmöfestivalen
Var: Stortorget, Malmö
När:Lör 12 aug 2017
Tid: 18.00

PROGRAM
McCreary Battlestar Galactica – Gaeta’s Lament
Williams Harry Potter – Hedwig’s Theme/ Harry’s Wondrous World
Horner Avatar – The Destruction of Hometree
Shore The Lord of the Rings – The Ring Goes South/Gollum’s Song
Horner/Goldsmith Star Trek II/The Next Generation – Main Theme/Main Title
Gregson-Williams The Chronicles of Narnia – The Wardrobe/To Aslan’s Camp
Williams Star Wars – Hologram/Binary Sunset
Djawadi Game of Thrones – The Rains of Castamere/The Children

MEDVERKANDE
Josef Rhedin, dirigent
Orvar Säfström, presentatör
Sabina Zweiacker, sopran
Malmö SymfoniOrkester

Far and Away är en konsert av Underscore Productions AB, Orvar Säfström och Magnus Johansson.
Artwork used by kind permission of Alvaro Tapia.

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners