JOYSTICK 11.0 på Malmö Live

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En magisk kväll fylld av mäktig och fantasieggande musik från dator- och TV-spelens värld tillsammans med Malmö SymfoniOrkester. Nu kan vi stolt presentera den 11:e upplagan av Joystick, ett av Malmö Lives mest välbesökta evenemang.

I våras firade Joystick med Orvar Säfström i spetsen 10-årsjubileum med musik från de gångna åren. På Joystick 11.0 kommer besökarna få uppleva en mängd nya arrangemang, så som Horizon Zero Dawn, Conan Exiles och Bloodborne. – Det kommer att bli otroligt maffigt och stämningsfullt, intygar Orvar Säfström

Förutom Orvar medverkar även sopranen Sabina Zweiacker, vokalensemblen VOS och Malmö SymfoniOrkester under ledning av dirigenten Ingar Bergby. Zweiacker gjorde debut i spelmusiksammanhang våren 2013 på Joystick 5.0 med Malmö SymfoniOrkester och har sedan dess medverkat som solist i en mängd Underscore-produktioner. Vokalensemblen VOS har även de varit med under tidigare Joystick-evenemang. VOS står för Voices Of Scandinavia vilket speglar körens raka skandinaviska klang som blivit omtalad i körkretsar världen över.

Joystick är Sveriges mest långlivade spelmusikproduktion. Det är ett kulturevenemang som vuxit fram parallellt med Malmös utveckling till ett av världens viktigaste centrum för spelutveckling. Med satsningen på Malmö Live har staden också visat att gammal och ny kultur inte bara kan leva sida vid sida utan även gå hand i hand. Dirigenten Ingar Bergby är ett bra exempel på detta – han arbetar över ett brett genrefält som omfattar den klassiska orkestermusiken, samtida musik, opera och balett och cross over. Bergby säger själv att de kompletterande erfarenheterna berikar varandra och att erfarenheterna breddar den musikaliska tolkningen i var och en av genrerna.

På frågan om Joystick kan vara intressant för en person som är helt ointresserad av TV-spel svarar Säfström:

– Definitivt. Orkestermusik idag består av främst fyra ben: Den klassiska musiken, den moderna konstmusiken, film/TV musik och spelmusiken. Om man fascineras av symfoniorkesterns möjligheter, och av livemusik i allmänhet, är Joystick en riktig ögon- och öronöppnare.

VAD: Joystick 11.0
NÄR: Lördag 9 februari 2019 Kl. 19:00
VAR: Malmö Live Konserthus, Konsertsalen

MEDVERKANDE:
Malmö SymfoniOrkester
Ingar Bergby, dirigent
Orvar Säfström, konferencier
Sabina Zweiacker, sopran
Vokalensemblen VOS

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners