Welcome To Marwen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Fantasivärldsdrama, USA 2018
Regi: Robert Zemeckis
I rollerna: Steve Carell, Leslie Mann, Diane Kruger, Merritt Wever, Janelle Monáe, Eiza González, Gwendoline Christie, Leslie Zemeckis, Siobhan Williams, Neil Jackson
Blu-ray & DVD
(Universal)

BETYG: TVÅ

Ännu en av dessa filmer som skulle gått upp på bio men aldrig gjorde det. Kanske förstår varför filmbolaget drog in den. Robert Zemeckis har ofta varit en visionär inom amerikansk film. Första storfilmen Den vilda jakten på stenen (Romancing the Stone) hade väl inte några speciella effekter men det hade ju nästa film Tillbaka till framtiden (Back To The Future) och det fortsatte Amazing Stories. Efter detta så var det alltid något speciellt bland specialeffekterna i en Robert Zemeckis som när han återinförde blandningen av tecknat och verkligt i Vem satte dit Roger Rabbit (Who Framed Roger Rabbit) skapade mer eller mindre en helt ny stil i Polarexpressen (The Polar Express) med sin s.k. performance capture. Ja, listan över Robert Zemeckis vurm för teknik är ju hur lång som helst och nu är det ett nytt kapitel som skrivs.

Mark Hogancamp har en ovanlig böjelse han gillar kvinnoskor kanske lite för mycket. En dag blir han brutalt misshandlad av ett gäng som inte förstår sig på honom. Efter denna attack skapar Mark en Barbivärld som får liv i hans egen fantasi där han sakta bygger upp sin självbild med sitt alter ego Cap’n Hogie.

Det är en sorglig historia vi får följa speciellt sorgligt är ju att den är baserad på en sann historia. Filmen har väl ett budskap om acceptans men den känns lite väl spretig.

Blu-rays extramaterial ägnar sig bl.a. åt de levande dockorna och byggandet av Marwen. Vi bjuds även på lite bakom kulisserna-material och bortklippta scener.

Skriven 2019-05-25

print

Våra samarbetspartners