BETTER OBLIVION COMMUNITY CENTER, Stora Vega, Köpenhamn den 3 maj 2019

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Innan det var dags för Conor Oberst senaste projekt Better Oblivion Community Center – ett samarbete med Phoebe Bridgers – äntrade den för många okände Christian Lee Hutson scenen. Nästan på äkta Axl Rose-manér var det där med hålla tider inget måste. Väl på scen bjöd Christian emellertid på ett knippe lågmälda akustiska alster som varvades med väldigt underhållande mellansnack. Tonläget sattes direkt efter första låten då sångaren frågade om ljudet var för högt. Sedan undrade han även om folk ville stagediva, vilket shoegazer fans gör hela tiden eller…? Och att köra gitarrsolo med hummande är bara coolt. En artist definitivt värd att kolla upp på Spotify då denna roliga halvtimme onekligen gav mersmak.

Conor & Co äntrade scenen en liten stund senare till tonerna av Didn’t Know What I Was in For, och här det var mest Phoebe som höll i ledsången. Mellansnacket i sin tur var ganska tillbakahållet till en början, men efter en stund vankades det lite mer interaktion med publiken. Tror till och med att sällskapet lade in en extra låt i setlistan sedan någon i publiken önskat det. Vet dock inte riktigt om alla märkte det, men uppvärmaren Christian var också en del av BOCC.

Låtvalet bestod av lite av varje publiken bjöds således på material både från Bright Eyes och Phoebes tidigare alster även en cover på Replacements Can’t Hardly Wait spelades.

På tal om Bright Eyes så ryktas det att nytt material är på väg.

För den svenska publiken är nog Conor Oberst mest känd som mentor till First Aid Kit – vilka självklart närvarade vid Stockholmsspelningen. Under det andra extranumret Easy/Lucky/Free gav Conor micken till en tjej i publiken som skötte uppgiften med bravur. Spelningen avslutades med ännu en Bright Eyes-låt, Dominos.

Skriven 2019-05-04

print

Våra samarbetspartners