ELTON JOHN, Plænen, Tivoli, Köpenhamn den 6 juli 2015

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter förbandet Bright Light Bright Light (Rod Thomas, en ny generations crooner) kom så paljett rockens okrönte kung ut på scenen framför den fullpackade Plænen mitt i Tivoli. Och när jag säger fullpackat som menar jag det. Den officiella siffran hamnade på över 22.000 personer.

Elton körde i gång setet med The Bitch Is Back. Efter ett par låtar var det dags för en utdragen version av Levon där solona helt onödigt avlöste varandra. Sen var det dags för låten som skrevs åt den amerikanske skådisen Tony Danza (om ni såg TV-serien Vänner vet ni vad jag menar). Även om denna turné kallas All the Hits Tour och örhängena står som spö i backen lyser allsången med sin frånvaro.

Solot innan Rocket Man var helt suveränt. Och om nån undrar så dök ingen gästartist upp under Don’t Let The Sun Go Down On Me. Ironiskt nog så var det först under I’m Still Standing som publiken började rocka loss. Och under avslutningsnumret Saturday Night’s Alright For Fighting kom så kvällens klena försök till allsång.

Lite kuriosa men detta var Eltons andra besök på Tivoli och det första var 1971 och det faktum fick honom att känna sig lite gammal. Elton blir ju 70 om 2 år. Det bjöds endast på ett extranummer Crocodile Rock.

Elton lät bra mycket bättre än förväntat och bandet var väldigt tighta, fattas väl bara annat när vissa varit med sedan förra besöket.

Skriven 2015-07-07

print

Våra samarbetspartners