CONOR OBERST, Amager Bio, Köpenhamn den 6 augusti 2014

Klicka på bilden, för att se hela bilden

CONOR OBERST är för många en helt okänd artist men för de inbitna indie-fantasterna är han ett väldigt stort namn mest känd för ledargestalt rollen i BRIGHT EYES. I Sverige är han nog mest känd för att vara mentor och producent för FIRST AID KIT.

Kvällens konsert bjöd på ett stort utbud från hans karriär sålunda blandades låter från senaste soloplattan “Upside Down Mountain” och guldkorn ur BRIGHT EYES och CONOR OBERST AND THE MYSTIC VALLEY BANDS katalog till glädje för de trogna fansen.

Man fick höra nya låtar som “Time Forgot”, “Zigzagging Toward the Light” och “Enola Gay” blandas med klassiker som “Lover I Don’t Have to Love”, “Lua”, “Old Soul Song” och “We Are Nowhere and It’s Now”. Bland extranumren fanns även “June on the West Coast” som skrevs när han blott var 18 år gammal. Låten framfördes helt aukustiskt tillsammans med TAYLOR GOLDSMITH (DAWES).

PS: DAWES som öppnade för CONOR (men pga av tågförseningar hann vi bara se sista låten men det lät helt ok) agerade även som CONORs kompband.

Bilder

Skriven 2014-08-07

print

Våra samarbetspartners