MARI JUNGSTEDT aktuell med ny bok i Gotlandsserien

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“One of Scandinavia’s best crime writers” enligt The Times – nu är hon tillbaka med sin 15:e bok i Gotlandsserien.

Med över fem miljoner sålda böcker i Sverige är hon en av våra största författare i sin genre. I juni är Mari Jungstedt aktuell med sin 15:e bok i Gotlandsserien – Jag ser dig, som denna gång utspelar sig på den gotländska ön Lilla Karlsö:

Det är september och lugnet har börjat lägga sig över Gotland, rosornas ö. Fyra förväntansfulla ungdomar åker till ödsliga Lilla Karlsö för att njuta av sommarens sista badhelg innan juridikstudierna drar igång igen på allvar. Men bara en av dem återvänder därifrån levande …

Vem ville ungdomarna så illa? Hur kan ett mord begås på denna isolerade skärva till ö utanför Gotlands östkust? Och varför?

Spåren pekar åt många håll – har ungdomarna avbrutit eller bevittnat något de inte borde på ön? Handlar det om att någon av dem har ett aktivt politiskt förflutet? Och varför avbröt en av dem i absolut sista stund sina planer och ställde in resan? Det är en komplicerad utredning som inte blir lättare av att den enda överlevande från ön, Frida, är chockskadad och har svårt att både minnas och tala.

Mari Jungstedts femtonde kriminalroman i Knutas-serien är en gastkramande historia om utsatthet, besatthet och förföljelse.

Utgivningsdag: 04 juni 2019

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners