MARION POSCHMANNs kommande bok nominerad till internationellt pris

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kommande böcker av Marion Poschmann och Annie Ernaux kan få ett av de mest prestigefulla litterturpriserna.

Bland de sex nominerade till Man Booker International Prize finns två kommande Norstedts-titlar. Tallöarna av tyska Marion Poschmann (bilden) och Åren av Annie Ernaux, en av Frankrikes mest omhuldade författare.

Det här är den internationella varianten av Bookerpriset och delas ut till skönlitteratur översatt till engelska och utgivits i Storbritannien och Irland. Prissumman på 50 000 pund delas lika mellan författare och översättare.

Marion Poschmanns Tallöarna ges ut hösten 2019 och Åren av Annie Ernaux kommer våren 2020.
Marion Poschmann är född 1969 i Essen och lever i Berlin. Hon är flerfaldigt prisbelönt för sin poesi och prosa. Tallöarna nominerades till det största tyska bokpriset, Deutscher Buchpreis, och belönades med Berliner Literaturpreis. Boken är också nominerad till Man Booker International Prize 2019. Poschmann är ledamot i den tyska akademin.

© Norstedts 2019-04-10

print

Våra samarbetspartners