HANNAH ROTHSCHILD – Ny bok “Den osannolika kärleken”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Romantik och förvecklingar i Londons dekadenta konstvärld

Den osannolika kärleken är en romantisk komedi full av färgstarka karaktärer, vass satir över Londons dekadenta och ibland absurda konstvärld, och som ställer frågan: vad är du beredd att göra för konst, pengar eller kärlek?

I handlingens centrum står konstverket Den osannolika kärleken . Ett fiktivt konstverk av den franska rokokokonstnären Jean-Antoine Watteau.

– Jag förstår inte varför inte alla romaner utspelar sig i konstvärlden, där finns ju allt! säger författaren Hannah Rothschild som är uppvuxen i en konstälskande familj och har gjort flera filmer om just konstvärlden. Sedan 2015 är hon även styrelseordförande för National Gallery.

Om boken
Annie McDee, 31, är inte på topp. Hon har blivit lämnad av sin sambo, försöker styra upp sin levnadsglada men alkoholiserade mor, och har en arbetsgivare från helvetet: hon är privat kock åt en lömsk men mäktig konsthandlarfamilj. Men nu har hon i alla fall en dejt med en man hon mött på ”Singelafton för konstälskare”, och vill köpa honom en present. På en skräpig antikloppisbutik får hon syn på en smutsig gammal målning som hon får för en billig peng. Dock dyker inte Annies dejt upp, och tavlan blir kvar på spiselkransen.

Men varje konstverk har en historia och om det kunde prata, vad skulle det berätta för oss?

För Annie har snubblat över Den osannolika kärleken, ett förlorat mästerverk av en av 1700- talets mest inflytelserika franska konstnärer. Snart dras Annie ofrivilligt in i ett farligt nät av intriger, och jagas av olika spelare i Londons konstvärld som skulle göra vad som helst för att äga målningen. På sin sida har hon Jesse, en entusiastisk museiguide som ögonblickligen blir förälskad i Annie, trots att hon håller honom på armlängds avstånd. I sin jakt på konstverkets sanna identitet, kommer Annie att avslöja några av de mörkaste hemligheterna i Europas historia och kanske öppna sig för möjligheten att bli kär igen.

Boken är vinnare av Wodehouse Prize for Comic Fiction 2016 och nominerad till Bailey’s Women’s Prize for Fiction 2016.

Om författaren
Hannah Rothschild (f. 1962) är författare, filantrop och dokumentärfilmare. Hon är styrelseledamot i flera museer och stiftelser. Som dotter till Jacob Rothschild, 4th Baron Rothschild är hon medlem av den berömda bankfamiljen, och har även skrivit boken The Baroness, om sin gammelfaster.

FAKTA:
Originaltitel: The Improbability of Love
Utgivning: 17 maj 2017

© Printz Publishing

print

Våra samarbetspartners