MIKAEL FUCHS, Mord på öppen gata (Lind & Co.)

Annons

Välkommen tillbaka till den gamla hederliga kioskdeckaren. För er som inte kommer ihåg vad en kioskdeckare är så var det ett fenomen som gjorde billig litteratur lättillgänglig från 40-talet fram till 80-talets början. Mikael Fuchs är förutom författare även tecknare och jurist.

Mord i dubbelparkerad bil

Det är sent 40-tal och storyn tar oss med på en resa i ett Stockholm som aldrig byggdes. Vi möter en läcker dam som skapar kaos en regnig eftermiddag när hon tömmer ett magasin i en man där han sitter och väntar i sin dubbelparkerade bil… Solklart fall för kriminalöverkonstapeln Håkansson kan tyckas, men nu visar det sig att offret redan hade avlidit innan kulorna borrade sig in i kroppen.

Noir i kubik

Mord på öppen gata ska vara den första boken i serien Stockholm noir och som serien hintar är det verkligen noir vi snackar om här. Det röks i mängder, kvinnorna är lömska och snutarna är av det gamla gardet. Tankarna går till Bogart, Mickey Spillane, James Ellroy med flera.

Skriven 2019-02-03

Skriv ut sidan

Våra samarbetspartners