MIKAEL FUCHS, Mord på öppen gata (Lind & Co.)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Välkommen tillbaka till den gamla hederliga kioskdeckaren. För er som inte kommer ihåg vad en kioskdeckare är så var det ett fenomen som gjorde billig litteratur lättillgänglig från 40-talet fram till 80-talets början. Mikael Fuchs är förutom författare även tecknare och jurist.

Mord i dubbelparkerad bil

Det är sent 40-tal och storyn tar oss med på en resa i ett Stockholm som aldrig byggdes. Vi möter en läcker dam som skapar kaos en regnig eftermiddag när hon tömmer ett magasin i en man där han sitter och väntar i sin dubbelparkerade bil… Solklart fall för kriminalöverkonstapeln Håkansson kan tyckas, men nu visar det sig att offret redan hade avlidit innan kulorna borrade sig in i kroppen.

Noir i kubik

Mord på öppen gata ska vara den första boken i serien Stockholm noir och som serien hintar är det verkligen noir vi snackar om här. Det röks i mängder, kvinnorna är lömska och snutarna är av det gamla gardet. Tankarna går till Bogart, Mickey Spillane, James Ellroy med flera.

Skriven 2019-02-03

print

Våra samarbetspartners