CHRISTMAS ALL AROUND THE WORLD WITH TAREQ TAYLOR, Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Malmö den 14 december 2018

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Medverkande:
Johan Rünow
Olsen Brothers
Vengaboys

Årets julbordsfirande på Clarion Hotel & Congress Malmö Live fokuserar lite mer än tidigare år på just julbordet. I år har stjärnkocken Tareq Taylor signerat ett internationellt inspirerat julbord. Maskineriet bakom att servera de 850 gästerna är enormt, och det krävs en massa extra personal och timmar av förberedelser att sätta upp de fyra varma- och fem kalla stationerna.

Libanesiskt trumband välkomnade

Kvällen inleddes med ett mingel i foajé. Där kunde de förväntansfulla gästerna inta en liten fördrink innan de gick in i själva “matsalen” där en förrätt bestående av olika laxvarianter stod färdigserverade vid borden. Gästerna välkomnades därefter in till tonerna av det libanesiska trumbandet Zaffat Akhawayn Group innan det blev dags för kvällens konferencier, komikern Johan Rünow att hälsa alla välkomna.

Tareq Taylors julbord består av en rad internationella läckerheter och kändiskocken själv stod faktiskt själv vid ett av borden och serverade kalkon. Allt är väldigt gott men köttbullarna och viltkorven var nog bäst…

När maten från de varma stationerna började försvinna och maten från de kalla började ta vid steg ånyo kvällens konferencier Johan Rünow upp på scen och drog igång en stunds stand-up

Den kalla delen av julbordet bestod bland annat av den gräddigaste Ris à la Maltan jag någonsin smakat. Tillsammans med ett antal härliga bakverk och lite ostbricka fullbordades denna del av julbordet, och när den inmundigats var det så dags för det första av kvällens band, nämligen Olsen Brothers.

Retro med Bröderna Olsen

Dessa danska melodifestivalsvinnande bröder körde i gång med ett potpurri av Retro FM med hits som Dionne Warwicks Heartbreaker, The Bellamy Brothers Let Your Love Flow och Beach Boys Help Me Rhonda innan favoriten Smuk som et stjerneskud eller Fly On The Wings of Love avverkades till publikens stora förtjusning. Därefter avslutades setet med CCRs Proud Mary.

Väl långt mellan uppträdena

Mellan akterna minglades det en hel del bland de fulltaliga borden och kaffet serverades…
Johan Rünow i sin tur avverkade ett nytt set men det tog kanske lite för lång tid mellan scenuppträdena. I Johans set var numret då han imiterade den skånske legenden Ernst Hugo Järegård reciterande ett par av Gullan Bornemarks omtyckta barnvisor klockrent.

Dessvärre lämnade en del folk tillställningen innan kvällen var slut. Vem vet, kanske berodde detta på att borden inte röjdes bort för till förmån för dansgolvet förrän strax innan tio.
I samma veva ersattes för övrigt också julmusiken av diskotoner á la åttiotalet i väntan på kvällens huvudattraktion Vengaboys, och en stund senare tog holländarna så äntligen över scenen. Boom Boom Boom-bandet regerade dansgolven som mest på nittiotalet. Det var som då de var som hetast på dansgolven, men takterna från då det begav sig sitter uppenbarligen i fortfarande.

För när väl de fyra holländarna -som väl närmast kan jämföras med svenska Alcazar – äntrade scenen förvandlades tillställningen till ett non-stop party späckat av hits. Och påpassligt nog inkluderade setet även några jullåtar, däribland en cover på Whams Last Christmas.

Allsång och tryck

Det vilade nästa lite old school Big Slap-stuk över det hela och när Boom Boom Boom kördes var det som vilken rockkonsert som som helst med allsång och fullt tryck framför scenen…
När Vengaboys avslutat sitt set övertog så en DJ ansvaret för musiken, men då lämnade undertecknad med sällskap etablissemanget och lät julbordsfirarna fortsätta sina firmafester på egen hand.

Foto: Michael Lindström


Skriven 2018-12-15

print

Våra samarbetspartners