XMAS WITH THE KING, Clarion Hotel & Congress Malmö, Malmö den 11 december 2015

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så var det dags att säga farväl till Kungen alias Ken Wegas. Under fyra decemberkvällar (9-12) firas han av…

Ok, konceptet är ju först och främst riktat mot företagen och deras julmiddag så vi måste prata lite om maten. Julbordet som kom fram var fantastiskt, massor av sill, lax, räkor, såser… Lite kallskuret, köttbullar, prinskorv, revben, sötpotatismos och mycket mer och efterrätten sen… Wow, så bättre start på kvällen är svårt att överträffa.

När så de sista klunkarna kaffe slank ner var det dags för Kungens show, nej inte Zlatan fast än kungasviten här på hotellet bär hans namn utan den riktiga kungen att över. Detta skedde i Ken Wegas tappning. Som sig bör öppnade han hyllningen med CC Rider och i rask takt betades hitsen av. Självklart hade Kens fantastiska lasersparkdräkt en betydande del av showen. Dock märktes det att kungen varit borta en tid för rätt som det var trodde han att han var en del av Deep Purple… Skämt åsido men Ken ska ha en väldigt stor eloge då han under Always On My Mind lät ett bildspel rulla i bakgrunden med bortgångna rockhjältar. Då även en kung måste få vila hade showen en kortare paus.

Showen fortsatte i ny sparkdräkt med en knippe rockigare nummer innan gospelen tog över. Upp på scen, under American Trilogi, fick så Ken och bandet sällskap av en eminent gospelkör. Showen avslutades med How Great Thou Art.

Summa sumarum så var det en fantastisk kväll och valet av scen är nog det som passat Ken Wegas bäst, har ju sett honom ett antal gånger på olika ställen. Det enda man kan påpeka är att det hade inte skadat med fler jullåtar…

PS: Varje kväll hade en lite annorlunda låtlista och under lördagens och tillika den allra sista showen med Ken Wegas fick publiken vara med när Ken friade till sin sambo och därmed fick Kungen sin Drottning och vad som händer nu…

skriven 2015-12-12

print

Våra samarbetspartners