NÖTKNÄPPAREN, Tivoli Koncertsal, Köpenhamn den 23 november 2018

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Koreografi: Peter Bo Bendixen
Scenografi och kostym: Drottning Margrethe II
Dirigent: Henrik Vagn Christensen
Musik: Pjotr Ilitj Tjajkovskij framfört av Tivoli Copenhagen Phil
Spelas tom den 23 december

Tivoli presenterar för fjärde gången baletten som är så starkt förknippad med julen att den är nog är den globalt största baletthändelsen vart år. För dem som inte känner till Nötknäpparen så känner de säkert igen Pjotr Tjajkovskij välkända musik framför allt styckena ”Blommornas Vals” och ”Karamellfeens Dans”. Nu bör man också komma ihåg fastän det är en balett så har barnen lika kul som de vuxna.

Kortare och högre tempo

Att kalla årets uppsättning en nypremiär av uppsättningen från 2012 känns lite fel. Barnen Clara och Frits är lite yngre denna gång, och tempot är något högre än tidigare år. Årets upplaga har även kortats ner en aning.

Samlar intrycken

Tivolis Nötknäpparen utspelar sig på julafton i 1870-talets Köpenhamn där Claras familj har bjudit in en del gäster. Bland gästerna återfinns sagoberättaren HC Andersen, Det Kongliges balettmästare August Bournonville samt Tivolis chef Bernard Olsen. Clara somnar vid granen med Nötknäpparen i famnen och tar med alla sina intryck från kvällen till världens bästa drömställe: Tivoli. Väl där leds hon runt av Tivolis egna Harlekin, Columbine och Pjerrot.

Ensemblen är för övrigt återigen väldigt internationell med dansare från bland annat Danmark, Frankrike, USA, Sydafrika, England och Italien.

Inträdet ingår

Det är väl värt mödan att ta med familjen och ta vara på chansen att se denna klassiska julbalett på andra sidan sundet.
Självklart ingår inträdet till Tivoli i biljettpriset så var ute i god tid innan och passa på att uppleva Jul i Tivoli.

För biljett info

Skriven: 2018-11-23

print

Våra samarbetspartners