NÖTKNÄPPAREN, Tivoli Koncertsal, Köpenhamn den 1 december 2016

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Koreografi: Peter Bo Bendixen
Scenografi och kostym: Drottning Margrethe
Dirigent: Henrik Vagn Christensen
Musik: Pjotr Ilitj Tjajkovskij framfört av Tivoli Copenhagen Phil
Spelas tom den 30 december

Återigen är det dags för baletten som är så starkt förknippad med julen att utan den så hade det varit som en jul utan Kalle. Skulle ni nu inte känna till Nötknäpparen av Pjotr Tjajkovskij så känner ni säkert till den välkända musiken med ”Blommornas Vals” och ”Karamellfeens Dans” som höjdpunkter.

Detta är en nypremiär av uppsättningen från 2012 med lite ändringar jämfört med tidigare uppsättningar. Den stora förändringen är att barnen Clara och Frits är vuxna och således känns samspelet mellan de olika rollfigurerna mer vuxet och inte lika “barnsligt” som Det Kongliges uppsättning förra julen.

Tivolis Nötknäpparen utspelar sig på julafton i 1870-talets Köpenhamn där Claras familj har bjudit in en del gäster. Bland gästerna återfinns äventyrsdiktaren HC Andersen, Det Kongliges balettmästare August Bournonville samt Tivolis chef Bernard Olsen. Clara somnar vid granen med Nötknäpparen i famnen och tar med alla sina intryck från kvällen till världens bästa drömställe: Tivoli. Vägen dit går genom storm och snö som sen magiskt förvandlas till en somrig oas fylld med dans och musik lett av Tivolis egna Harlekin, Columbine och Pjerrot.

Ensemblen är återigen väldigt internationell med dansare från bl.a. Danmark, Österrike, England, Italien, Spanien och Japan.

Det är väl värt mödan att ta med familjen och ta vara på chansen att se denna klassiska julbalett på andra sidan sundet.

Litet PS
Självklart ingår inträdet till Tivoli i biljettpriset så var ute i god tid innan och passa på att uppleva Jul i Tivoli.

För biljett info

skriven 2016-12-02

print

Våra samarbetspartners