LARS KEPLER, Lazarus (Albert Bonniers Förlag)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Lars Kepler eller rättare sagt författarduon Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril är tillbaka med den sjunde romanen om polisen Joona Linna (de har även skrivet den fristående thrillern Playground) och mycket är sig likt. Lazarus tar i stort sett vid där Kaninjägaren slutade.

Tvivlen blir till fakta

Jurek Walter antas vara död men Joona har sina tvivel. En par händelser som påverkar honom personligen får tvivlen att bli fakta. Joona är nu övertygad om att Jurek Walter lever och att han har fått en ny medhjälpare. Men att övertyga sin omgivning att så är fallet blir nu Joonas största problem. Att även Saga Bauer tvivlar visar sig få konsekvenser som går vida över hennes värsta mardrömmar.

Detaljerad bestialitet

Våldet i Lazarus är väldigt rått och hade boken filmats hade den fått Motorsågsmassakern att likna en söndagsutflykt. Även om handlingen kanske inte är världens mest logiska så funkar den men storyn är definitivt inget för den känslige läsaren då bestialiteten är grov med stor detaljrikedom.

Skriven 2018-11-18

print

Våra samarbetspartners