MALMÖ REDHAWKS: Carl-Johan Lerby klar för en återkomst

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter en säsong i Calgary Flames organisation vänder Carl-Johan Lerby hem till Malmö igen. Den 23-årige backen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks.

– Det är skönt att vara hemma efter igen ett speciellt år där borta och jag ser verkligen fram emot att få köra igång här tillsammans med grabbarna. Det här är klubben i mitt hjärta och det betyder extra mycket för mig att representera Malmö Redhawks. Jag gillar vårt lagbygge och känner att vi tillsammans kommer kunna göra något riktigt bra, säger Lerby själv om återkomsten.

Förra sommaren lämnade Carl-Johan Lerby Redhawks för Nordamerika efter 197 tävlingsmatcher i den röda tröjan. Istället blev det spel i AHL med Stockton Heat, där den skridskostrake och rörlige backen noterades för åtta assist på sina 22 matcher.

– Han har tidigare visat vad han kan i den här ligan och var en toppback hos oss när han lämnade. När han nu återvänder gör han det med mer kött på benen och med ytterligare rutin. Vi ser fortsatt en stor potential i Calle, både i att han kommer att vara en ledande spelare hos oss samt att han har förutsättningarna att utvecklas till en landslagsspelare, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet sträcker sig till våren 2023 och Carl-Johan Lerby ansluter till Redhawks på måndag.

FAKTA / #14 Carl-Johan Lerby
Född: 1997-07-07
Födelseort: Trelleborg
Längd/vikt: 180cm/82kg
Position: Back
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Trellborgs IF
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Tyringe, Pantern, Stockton Heat
Aktuell: Återvänder till Redhawks och har skrivit på ett tvåårsavtal

Spelarprofil Carl-Johan Lerby

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners