MALMÖ REDHAWKS: Carl Persson är klar för ytterligare en säsong i Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ytterforwarden Carl Persson är klar för en fortsättning i Redhawks. 24-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

– Vi har haft Calle här under två säsonger där han inte tillfullo fått ut det som vi vet att han besitter. Under de avslutande månaderna av den gångna säsongen visade han prov på sin kapacitet och potential. Då var han den spelare som vi såg när vi värvade honom och det är den spelare vi kommer att få se framöver. I honom har vi en kraftfull och skridskostark ytterforward som är användbar i alla spelformer, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under avslutningen av 2019-20, när hans istid ökade, producerade också Carl Persson en hel del poäng. Hans snitt låg på en poäng per match under den sista delen av SHL, när Redhawks jagade en topp 6-plats.

– Jag har trivts fantastiskt bra under de två säsonger som jag varit här och det känns jättekul att fortsätta även nästa säsong. Jag ser med spänning fram emot den kommande säsongen och det känns extra intressant med nya tränare, som jag fått ett väldigt bra intryck av. Dessutom längtar jag efter att få komma ut på isen igen, där jag känner att jag har mer att bevisa, säger Carl Persson.

Det nya kontraktet gäller till våren 2021.

FAKTA / #95 Carl Persson
Forward, vänsterskytt
Född: 1995-06-28
Födelseort: Kristianstad
Längd: 185 cm
Vikt: 93 kg
Moderklubb: Kristianstad IK
Klubbar i karriären: Kristianstad, Tingsryd, HV71, Dalen, Karlskoga, Karlskrona, Atlanta Gladiators, Malmö Redhawks.
Aktuell: Förlänger kontrakt med en säsong.

Spelarprofil Carl Persson

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners