MALMÖ REDHAWKS: Prioritet Finans tecknar partneravtal med Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Prioritet Finans har ingått ett treårigt samarbetsavtal med ishockeyföreningen Malmö Redhawks. Avtalet innebär bland annat exponering på Malmö Arena, delaktighet i klubbens vd-nätverk och rättigheter att använda partnerskapet i sin egen marknadsföring. – Vi går även in och garanterar klubbens likviditet under avtalsperioden och erbjuder en factoringlösning med väldigt förmånliga villkor. Det stärker och stabiliserar klubbens ekonomi och gör det möjligt att långsiktigt utveckla den sportsliga verksamheten, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

För Prioritet Finans innebär det nya samarbetsavtalet med Malmö Redhawks en geografisk utvidgning av företagets sponsorinsatser till stöd för svensk idrott. Samtidigt är det första gången som Prioritet Finans går in och sponsrar en svensk ishockeyklubb

– Avtalet med Malmö Redhawks är en del av vår strategiska satsning på att stödja idrotts- och föreningslivet i hela landet. Idrotten har en viktig och fostrande roll i samhället. Den erbjuder ungdomar ett alternativ till kriminalitet och utanförskap samtidigt som den bidrar till en bättre folkhälsa.

Enligt Nils Wiberg innebär likviditetsgarantin och det förmånliga upplägget kring factoring att klubbens finansiella ställning är säkrad under avtalstiden. Samtidigt är det ett affärsmässigt upplägg som gör båda parter till vinnare.

– Eftersom många klubbar idag brottas med en tuff ekonomi och bristande likviditet kan vi som finansbolag bidra med både våra resurser, vår kompetens och vårt affärsupplägg. Med ett sponsoravtal som innehåller både traditionell sponsring och en affärsmässig del har vi möjlighet att gå in och stötta ännu fler föreningar och förbund inom den svenska idrottsrörelsen.

Sedan tidigare sponsrar Prioritet Finans bland annat fotbollsklubbarna IFK Göteborg och Djurgårdens IF, handbollsklubben Redbergslids IK och Svenska Friidrottsförbundet.

– Tiderna när sponsring var att likna vid välgörenhet är sedan länge förbi. Idag vilar det som kallas för sports marketing på marknadsmässiga grunder och är en av många kanaler som företag kan använda i sin marknadsföring. Vi vill vara med och finansiera svensk idrott för att det kombinerar möjligheten att göra något bra för samhället och idrotten samtidigt som vi gör något bra för vårt företag, säger Nils Wiberg.

Patrik Sylvegård, vd för Malmö Redhawks, är nöjd med att ha knutit till sig Prioritet Finans som samarbetspartner och likviditetsgarant under de kommande tre åren.

– Genom det här avtalet får vi en helt annan finansiell stabilitet än vi haft tidigare. Likviditeten ger oss möjlighet att fullt ut fokusera på att förbättra klubbens lönsamhet genom att hålla i kostnaderna och öka våra intäkter. Vi ser inte detta som ett klassiskt sponsorskap mellan Malmö Redhawks och Prioritet Finans, utan istället som ett partnerskap, ett viktigt sådant.

Partneravtalet mellan Prioritet Finans och Malmö Redhawks har utarbetats i samarbete med rättighetsbolaget ISP.

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners