MALMÖ REDHAWKS: Emil Sylvegård förlänger med tre år

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den här veckan representerar Emil Sylvegård Sverige och Tre Kronor i Karjala Tournament. Nu står det även klart att det blir en fortsättning i Redhawks, även efter den innevarande säsongen.

– Jag är jätteglad och stolt att få representera min moderklubb under ytterligare tre säsonger. Mitt hjärta klappar för – och har alltid klappat för – Malmö Redhawks. Klubben tar steg varje säsong och jag hoppas att vi kan fortsätta att bygga vidare och bli ett återkommande topplag i serien. Min stora dröm är att vinna guld här i Malmö, säger Emil Sylvegård själv i en kommentar.

Efter att ha fått sin hockeyfostran i Malmö Redhawks spenderade han sex säsonger på andra destinationer; i de kanadensiska juniorligorna, HockeyAllsvenskan och i SHL, innan han vände hemåt inför fjolårssäsongen.

Succén lät inte vänta på sig efter hemkomsten. Emil Sylvegård svarade för sin främsta säsong i karriären och noterades för elva mål och tolv assist på 49 matcher. Hans framfart noterades även av landslagsledning och Emil blev uttagen till Beijer Hockey Games i februari. Nu är han åter landslagsuttagen och i morgon drar han på sig Tre Kronor-tröjan för tionde gången i karriären.

– Emil är en av våra nyckelspelare, så väl under den här säsongen som i framtiden. Han är från staden och har fått sin fostran här – och vi vet alla hur mycket han brinner klubben. Han står för precis det vi vill stå för med sitt hårda jobb, han är ett gott föredöme och även en landslagsspelare. Dessutom är han en lika viktig spelare för oss utanför isen, som han är på den. Det var en prioritet hos oss att knyta upp honom under en längre tid, säger Malmö Redhawks ordförande, Mats Larsson.

Det nya kontraktet gör Emil Sylvegård till en Redhawksspelare över säsongen 2022-23.

FAKTA / #51 Emil Sylvegård
Forward, vänsterskytt
Född: 1993-03-02
Födelseort: Malmö
Längd / vikt: 188 cm / 97 kg
Moderklubb: Malmö Redhawks
Klubbar i karriären: Drummondville Voltiguers, Regina Pats, Oskarshamn, Luleå, Linköping, Malmö Redhawks.
Meriter: CHL-mästare 2015, USM-guld 2008, 9 A-landskamper.
Aktuell: Skrivit på en treårig kontraktsförlängning med Redhawks.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners