MALMÖ ÖL & WHISKYFESTIVAL 2019 – Guldmedaljör utses

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ett bryggeri kommer att kunna stoltsera med att servera det bästa ölet på Malmö Öl & Whiskyfestival 2019. 15–16 mars samlas ölentusiaster i tusental på Malmömässan för att smaka olika sorters maltdrycker.

Att prisbelöna öl har en gammal tradition på utställningar. Åtskilliga guldmedaljer har prytt flasketiketter genom tiderna. Nu blir det ytterligare ett bryggeri som kan kvalitétsmärka sin dryck med en utmärkelse.

Mikrobryggerierna har vuxit stort i antal de senaste åren, många av dem är representerade på festivalen. Naturligtvis finns även flera av de stora etablerade varumärkena på plats.

När det kommer till bedömningen görs dock ingen skillnad på liten eller stor. En domarpanel med bland annat domare certifierade av SHBF (Svenska hembryggarföreningen) blindtestar öl i sju olika klasser. Det blir guld, silver och brons i varje klass och en öl utses sedan till festivalens bästa.

Bedömningen sker en vecka innan mässan så det kommer finnas tillfälle för festivalens besökare att prova de vinnande bidragen på plats.

–Det här är ett sätt att sätta fingret på all den kunskap och det stora kvalitétstänk som finns hos våra bryggerier. Vi ser fram emot en rolig och givande bedömning där konkurrensen om priserna kommer vara stenhård säger Glenn Pålsson, festivalens projektledare.
Malmö Öl & Whiskyfestival arrangeras 2019 för 8:e gången. Festivalen har vuxit för varje år och hade 2018 13 500 besökare. Här samsas malt- och spritdrycker tillsammans med ett stort matutbud. Evenemanget speglar dagens dryckeskultur där intresse för smaker, ursprung och kvalitet står i centrum.

FAKTA
Malmö Öl- & Whiskyfestival, Malmömässan 15–16 mars 2019
Öppet: fredag 14-21 / lördag 12-21

www.mowfestival.se

Arrangör Taste Events

© Numera Mässor

print

Våra samarbetspartners