MALMÖ ÖL & WHISKEYFESTIVAL – Äntligen dags!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter två års väntan är det äntligen dags för södra Sveriges största mässa inom öl och destillat. 18–19 mars finns över 100 dryckesleverantörer och importörer på plats på Malmömässan.

– Malmö Öl- & Whiskyfestival var det första arrangemanget som drabbades av restriktionerna och fick skjutas upp, berättar Viktor Ottosson, projektledare hos arrangören Taste Events AB. Att vara det första arrangemanget hos oss som nu kan genomföras känns väldigt bra. Och efterlängtat!

Redan till det planerade arrangemanget 2020 var biljettförsäljningen hög och biljetter till lördagen har sedan länge varit slut.

– Våra besökare har haft både stort hjärta och tålamod. Det är passande nog promille vi pratar om i antalet återköpta biljetter trots den långa väntan. Många köpte sina biljetter redan inför festivalen 2020 och nu är det äntligen dags, säger Viktor Ottosson glatt.

Malmö Öl- & Whiskyfestivalens har såväl små som stora bryggerier på plats som bjuder på mängder av olika alternativ på ölsidan, många med lokal förankring. Dessa hittar man på festivalgolvet. I konnässörshallen är det fokus på destillat och här kan man prova whisky, rom, gin, vodka och mycket annat. Gemensamt för alla våra utställare är deras entusiasm, engagemang och gedigna kunskap inom öl och destillat, som de mer än gärna delar med sig av till festivalens besökare.

Att det är en helhetsupplevelse att besöka festivalen har Mässrestauranger tagit fasta på och presenterar en meny som sträcker sig från korv till ostron och allt däremellan. Dessutom erbjuds ett flertal dryckesprovningar och skolor där man får en smakupplevelse i kombination med den kunskap som våra experter delar med sig av.

– Nu ser vi fram emot två härliga festivaldagar tillsammans med besökare och utställare. Äntligen är det dags, avslutar projektledare Viktor Ottosson.

Fakta Malmö Öl- & Whiskyfestival
• Arrangeras 18–19 mars 2022 på Malmömässan
• Södra Sveriges största mässa inom öl och destillat
• Startades 2013 och arrangeras i år för nionde gången (på grund av pandemin arrangerades ingen mässa 2020 eller 2021)
• Närmare 20 000 liter öl och 6 000 portioner mat serveras under de två festivaldagarna
• Över 100 utställare finns på plats

© Taste Events AB

print

Våra samarbetspartners