Malmö Öl & Whiskyfestival 2019: Möw räknar med nytt besöksrekord – “Skåne är Sveriges mest intressanta mat- och dryckesregion”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

15-16 mars väntas närmare 15 000 personer besöka Malmö öl- och whiskyfestival.
Drygt 20 000 liter öl kommer att drickas tillsammans med 6000 portioner mat. Intresset för festivalen har växt kraftigt de senaste åren och besökarna kommer från hela Sverige såväl som utlandet.

– Skåne är i mitt tycke just nu Sverige mest intressanta mat- och dryckesregion. Stjärnkrogarna blir fler samtidigt som det finns en historisk och djupt rotad mat- och dryckeskultur som är lika svensk som internationell. Vår närhet till kontinenten påverkar hur vi äter och dricker och skapar en kultur som är unik på många sätt. Det lockar många nyfikna besökare från andra delar av landet och även från utlandet, säger Glenn Pålsson som är projektledare för festivalen.

På festivalen kommer över 100 utställare erbjuda omkring 500 dryckesalternativ varav många från lokala bryggerier och destillerier. Festivalen handlar dock inte bara om öl och whisky utan minst lika mycket om matkombinationer och andra drycker.

– Festivalen kommer erbjuda massor av spännande lokal och internationell mat att kombinera dryckerna med. Dessutom är det så väl gin som rom, snaps, vodka och likör på plats. Vi vill bredda utbudet förbi öl och whisky, säger Glenn Pålsson som brinner för just kombinationen mat och dryck och fortsätter.

– Att på riktigt få uppleva mat och dryck i kombination är en fantastisk upplevelse och det är just det vi vill ge till besökarna.

Fakta Malmö öl- och whiskyfestival

Södra Sveriges största mässa inom öl och destillat som arrangeras för sjunde gången den 15-16 mars på Malmömässan.
Närmare 20 000 liter öl dricks och 6000 portioner mat serveras.
15 000 besökare väntas komma till årets mässa.
Över 100 utställare med över 500 olika drycker.

© Numera Mässor

print

Våra samarbetspartners