PAUL DUNCAN – Nyutgåva “Regi Bergman”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

3,5 kilo Bergmanpocket

2008 tilldelades Regi Bergman Augustpriset. 10 år senare, och samma år som Ingmar Bergman skulle ha fyllt 100 år, kommer nu en nyutgåva av boken. Den gigantiska originalutgåvan har bantats ner från närmare 7 kg till 3,5 kg. Perfekt om du vill ligga och slappläsa i hängmattan samtidigt som du tonar dina armmuskler.

Under de 60 år Ingmar Bergman var verksam som regissör och manusförfattare gjorde han närmare åttio spelfilmer och teveproduktioner. Han anses vara en av världens mest inflytelserika regissörer och många av hans filmer har blivit milstolpar i filmhistorien.

Det här är den stora fotobiografin, sammanställd av Bengt Wanselius, som i 20 år arbetade som en av Bergmans egna stillbildsfotografer. Boken innehåller över ett tusen bilder som skildrar Bergmans liv och verk. Här finns inte enbart bilder från alla hans filmer utan också en lång rad unika fotografier från filminspelningar och privatliv.

Texterna bygger huvudsakligen på Ingmar Bergmans egna ord, med citat från dagböcker, brev, skrifter och böcker. Men här finns också nyskrivna texter av bland andra Erland Josephson, Birgitta Steene och Bengt Forslund.

Finns i handeln från den 25 juni.

Sagt om originalutgåvan av Regi Bergman (2008):

»Ja, rätt bok vann. Det är inte så mycket i årets fackboksutgivning som på allvar kan konkurrera med det originella och målmedvetet genomförda jätteprojektet “Regi Bergman”. En bok att bosätta sig i.« DN.

»Regi Bergman […] är inte en bok. Det har också passerat gränsen för ett så kallat praktverk – det är en encyklopedi, ett monument, ett påstående om storhet inom två tjocka, lätt utbuktande, pärmar.« Aftonbladet

»[…] En kronologisk genomgång av Ingmar Bergmans yrkesliv som skapar en närmast svindelartad känsla genom sin oerhörda rikedom.« DN.

»När man öppnar den monumentala Regi Bergman bedövas man av bildernas kraft. Det är en utförlig bild- och textbiografi som följer Bergmans yrkesliv in i detalj, från första teateruppsättningen till de sista arbetena. Det redaktionella arbetet är utomordentligt skickligt gjort av sju redaktörer, så att man får en krönika över 70 års konstnärlig verksamhet.« Expressen

»Den enda Bergmanbok du behöver.« Café

»Bilderboken “Regi Bergman” är ett av de flottaste bokverk jag någonsin sett. Ett helt enkelt strålande fotogalleri . Summa summarum: en fantastisk bok.« Sydsvenskan

© Bokförlaget Max Ström

print

Våra samarbetspartners