ELENA FAVILLI & FRANCESCA CAVALLO – Ny bok “Godnattsagor för rebelltjejer 2”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Uppföljare till världssuccén

100 nya fantastiska kvinnor (bland dem en svensk) porträtteras i volym 2 av den omåttligt populära barn- och ungdomsboken som nu kommer ut på svenska.

Godnattsagor för rebelltjejer har blivit en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Boken har översatts till över 40 olika språk och sålts i över två miljoner exemplar. I Sverige blev den en av 2017 års mest populära böcker med över 60 000 exemplar sålda på bara några månader.

Och nu kommer alltså fortsättningen, 100 nya berättelser som bygger på verkliga och fantastiska kvinnor – alltifrån drottning Nefertiti till Beyoncé. Här finns också en mongolisk örnjägare, en irländsk pirat, en fransk akrobat, en engelsk deckarförfattare, en italiensk borgmästare, en rumänsk hjärnkirurg, en graffitikonstnär från Afghanistan och en svensk drottning med namnet Kristina. Samt många, många fler. Coola, drivna kvinnor som alla har åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Förebilder som inspirerar sina läsare till att våga tro på att de kan bli precis vad de vill.

Bakom projektet står den italiensk-amerikanska duon Elena Favilli och Francesca Cavallo. De har skrivit flera böcker och driver sedan sex år tillbaka medieföretaget Timbuktu.

Boken har illustrerats av ett sjuttiotal kvinnliga konstnärer från jordens alla hörn.

Sagt om Godnattsagor för rebelltjejer:
”Illustrationerna är helt fantastiska!” – Jessika Gedin.
”Den här boken inspirerar rebeller i alla åldrar.” – Hedda Stiernstedt.
”En rakt igenom ljuvlig bok, och vacker som ett konstverk.” – Amelia.
”Kanske världens bästa barnbok.” – Feministbiblioteket.

© Bokförlaget Max Ström

print

Våra samarbetspartners