HERMAN LINDQVIST bland Albert Bonniers Förlags augustinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hela Stockholms Isaak Hirsch av Anders Johnson
Utgivningsdag: 2017-08-08
Om boken: Historien om Isaak Hirsch är en historia om Stockholms omvandling från en stad präglad av utbredd fattigdom och usla sanitära förhållanden till något som började likna en modern storstad. Men det är också berättelsen om mannen som såg till att Strandvägen blev en paradgata och som alltid gav en en krona till alla tiggare han gick förbi. Den märklige och festlige Isaak Hirsch som alla kände till förnamnet och som kom att bli en av huvudstadens främsta filantroper.

Gänget av Katarina Wennstam
Utgivningsdag: 2017-08-08
Om boken: Nu är de vuxna, med fruar, karriärer, barn. Men de träffas fortfarande och håller ihop, killarna som en gång utgjorde Gänget. Så försvinner en av dem, och advokat Shirin Nouri blir plötsligt indragen i en historia där det förflutna gör sig påmint med brutal kraft. Vad hände den där kvällen på Fåfängan för nästan tjugo år sedan?
Katarina Wennstams nya spänningsroman är ett drama om skuld och skam, och om gruppens livsfarliga inverkan på individen.

Den underjordiska järnvägen av Colson Whitehead
Utgivningsdag: 2017-08-11
Om boken: Cora växer upp som slav i amerikanska södern. En dag beslutar hon sig för att fly via den underjordiska järnvägen som hjälper slavar att ta sig till norr. I verkligheten var det som kallades den underjordiska järnvägen ett nätverk av hjälpare – i Whiteheads roman har den tagit bokstavlig form. Ett drabbande mänskligt drama som ställer frågor om ras, slaveri, historia och vår egen tid.

Öster om avgrunden av Thomas Engström
Utgivningsdag: 2017-08-11
Om boken: I den avslutande boken i Engströms prisbelönta thrillerserie om Ludwig Licht, problemlösare i världspolitikens undervegetation, ställs Licht inför sin farligaste fiende någonsin: hans överordnade från Stasitiden.
Affärskvinnan Pauline Hollister bär på mörka hemligheter. Hon kontaktar Ludwig Licht, numera anställd på säkerhetsfirman EXPLCO:s avdelning i Georgien, men innan hon hinner avslöja vad hon vet försvinner hon. Flera terrordåd skakar huvudstaden Tbilisi. Vilka krafter har Hollister satt i rörelse?

Tornet och fåglarna av Ellen Mattson
Utgivningsdag: 2017-08-15
Om boken: Marstrand i juli månad krigsåret 1719. Kommendanten som har befäl över fästningen ser hur danskarna samlar sig för det stora anfallet. Hur ska han bäst kunna skydda de svenska skeppen, fästningen och staden?
Eller Mattson går i Tornet och fåglarna innanför skinnet på en av historiens förlorare. Samtiden dömde honom hårt, men i romanen får han liv och blir en motsägelsefull, kännande och ansvarstagande människa.

Om tyranni av Timothy Snyder
Utgivningsdag: 2017-08-15
Om boken: Timothy Snyder var övertygad om att USA inte kunde annat än välja Hillary Clinton till president. När resultatet blev Donald Trump skrev han denna stridsskrift om vad historien har att lära oss om liknande situationer. Dagens politik skapar nya hot som liknar dem vi såg födas under 1900-talets katastrofår. Mänskligheten är inte klokare idag än då Europas demokratier fick vika sig för fascismen, nazismen och kommunismen.

Existentialisterna av Sarah Bakewell
Utgivningsdag: 2017-08-15
Om boken: “Det sägs ibland att existentialismen är mer en sinnesstämning än en filosofi, och att den kan spåras tillbaka till ångestridna romanförfattare på 1800-talet och längre bakåt till Gamla Testamentet och till Job. Kort sagt till var och en som någonsin känt sig missnöjd, upprorisk eller alienerad. Men man kan också göra tvärtom och fixera den moderna existentialismens födelse till ett ögonblick mot slutet av 1933, då tre unga filosofer satt på baren Bec-de-Gaz på rue Montparnasse i Paris och skvallrade och drack husets specialitet, aprikoscocktail.”

Sommaren, syster av Jerker Virdborg
Utgivningsdag: 2017-08-18
Om boken: Två syskon i Sverige. En underskön sommar. Men något är fel. Vägarna är avspärrade och beväpnade miliser kontrollerar landet. Anna tvingas fly till fots med sin lillebror Erik. Hon är handlingskraftig och säker, han tafatt och vilsen. I Sommaren, syster har mardrömmarna blivit verklighet och Erik och Anna tvingas betala ett högt pris för att överleva. Jerker Virdborg har skrivit en gastkramande roman om syskonkärlek i en utsatt tid, ett helt nytt kapitel i hans författarskap.

Slugger av Martin Holmén
Utgivningsdag: 2017-08-18
Om boken: Stockholm, 1936. Harry “Kvisten” Kvist var en gång en lovande mellanviktsboxare men arbetar nu som indrivare. När hans vän, prästen Gabrielsson, hittas brutalt mördad vid altaret i Katarina kyrka på Södermalm verkar polisen inte anstränga sig för att lösa fallet. Samtidigt som Stockholms kriminella strider om stadens malmar dras Kvisten in i en härva som har kopplingar ända ner till Tyskland. Ett Tyskland där nazismen sträcker ut sina långa armar i ett instabilt Europa.

Skånes historia, del 3 av Gunnar Wetterberg
Utgivningsdag: 2017-08-22
Om boken: I den tredje delen av Gunnar Wetterbergs samlingsverk om Skånes historia skildras de senaste 300 årens fred, då jordbruket och industrin satt sin prägel på det skånska landskapet. Under samma tid har den politiska utvecklingen gått från ståndsriksdag till arbetarrörelse. I dag drar främlingsrädsla och innovationskraft åt olika håll. Samtidigt stärks förbindelserna över Sundet. Kanske återskapas nu det nordeuropeiska sammanhang, där Skåne så länge hört hemma.

Solidärer av Anna Jörgensdotter
Utgivningsdag: 2017-08-22
Om boken: Barcelona, 1936. Conxa gräver upp ett gevär och lämnar bort sitt barn. I Gävle får hamnarbetaren Ingemar syn på en annons: “Hjälp Spaniens kämpande folk!” Vid nyår ger han sig av för att delta i kampen mot fascismen. Kvar är Klara med sitt arbete, sin egen kamp och sin ofödda dotter. Solidärer är en episk roman om krigets konsekvenser, kärlekens former och drömmen om en annan värld.

Mannerheim av Herman Lindqvist
Utgivningsdag: 2017-08-22
Om boken: Berättelsen om den legendariske marskalken av Finland, friherre Gustaf Mannerheim, överbefälhavare i fyra av Finlands krig, riksföreståndare och president som under ytterst svåra förhållanden lyckades försvara Finlands frihet och självständighet,. Han började sin karriär som tsarens officer, var en sann livsnjutare och gourmé av rang, en elegant charmör som ständigt satte kvinnohjärtan i brand även om hans eget hjärta sades vara kallt som “Finlands snö”.

Tivoli av P.C. Jersild
Utgivningsdag: 2017-08-25
Om boken: Tivoli Gröna Lund i Stockholm har köpts upp av kinesiska investerare. De nya ägarna erbjuder en gated community för seniorer med karaoke, tango, bingo och andra nöjen – samt en livförsäkring med 100-årsgaranti. Bland de boende finns två gamla bröder, där den yngre försöker hålla ordning på den äldres eskapader. Anläggningen döps till BlissGardens – i folkmun De saligas ängder, eller Kalkbrottet.

Världen utan dig av Jill Santopolo
Utgivningsdag: 2017-08-28
Om boken: Lucy och Gabe blir hejdlöst förälskade när de möts för första gången, den 11 september 2001. Efter terrorattacken bestämmer de sig båda för att inte kasta bort sina liv. Det som följer är en resa som för dem samman och sliter dem isär om och om igen under åren. Världen utan dig är en roman om vad vi är villiga att offra för kärlek och hur långt vi kan gå för att följa våra drömmar.

1918 av Per T Ohlsson
Utgivningsdag: 2017-08-29
Om boken: Året var 1918. Ute i Europa rasade kriget, Sverige var avspärrat och livsmedelsbristen skriande. Rösträttsstriden kulminerade. Luften dallrade av oförsonlighet. Och spanska sjukans lie svepte över land och folk. Om detta revolutionerande år, då Sverige blev Sverige, berättar Per T Ohlsson månad för månad om händelserna, konflikterna och personerna. Besinningen segrade till sist. I december fattade riksdagen beslut om allmän och lika rösträtt för män och kvinnor.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners