ELLY GRIFFITHS bland Bokförlaget Forums sommarnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Juli

Dolt i mörker av Griffiths, Elly
Utgivningsdag: 2017-07-19
Om boken: Människoben hittas i en gammal kalkstenstunnel i Norwich. När flera kvinnor försvinner spårlöst börjar Ruth Galloway och Harry Nelson misstänka mord. Utredningen leder dem till ett underjordiskt samhälle för hemlösa, och tillsammans måste de avslöja de mörka hemligheter som döljer sig i den undre världen, innan det är för sent. Nionde boken i den populära serien om rättsarkeologen Ruth Galloway.
Elly Griffiths är gäst på CrimeTime Gotland 3-6 augusti.

Augusti

Viskaren av Fossum, Karin
Utgivningsdag: 2017-08-03
Om boken: Ragna Riegel tar ingen plats, hon är liten och tunn, viskar till och med fram orden. Efter föräldrarnas död bor hon ensam i barndomshemmet, sin son har hon inte mycket kontakt med. Hennes liv följer fasta rutiner, det är så hon vill ha det. Och det har hon tills den dag då hon får ett hotbrev. Någon vill döda henne. Varför? I sin utredning söker kommissarie Konrad Sejer svaret på frågan.

Hon som vakar av Eriksson, Caroline
Utgivningsdag: 2014-08-09
Om boken: Författaren Elena är nyskild och deprimerad och bor tillfälligt i ett radhus. En dag ser hon genom fönstret något hos grannarna som antyder att mannen är otrogen. Plötsligt får hon en idé. Hon påbörjar ett manus om en kvinna som, efter att ha upptäckt sin mans otrohet, fantiserar om att döda honom. Snart tycks verklighet och berättelse flyta samman alltmer. Vad är det egentligen som pågår? Caroline Eriksson har tidigare utkommit med den hyllade De försvunna.

Lust och längtan av Hjulström, Carin
Om boken:Frida Fors program ”Sena samtal i P4” måste bli spetsigare och sexigare. Plötsligt ska hon prata avspänt i radio om svenska folkets sexvanor. Hon tvekar men vill inte vara en bakåtsträvare. Radhuset i Kålltorp ekar fortfarande tomt. Frida annonserar efter en inneboende och väljer en kvinnlig student från Kamerun som verkar perfekt. Men när Michell, 32, dyker upp är det en man. Det blir en lång höst.

Vi mot er av Backman, Fredrik
Utgivningsdag: 2017-08-21
Om boken: “Har du sett en stad falla? Vår stad gjorde det. Det här är berättelserna om det som hände efteråt. Alla de ljusaste och alla de mörkaste. Alla vi har.”
Med Björnstad hyllades Fredrik Backman av både läsare och kritiker. Nu är han tillbaka med den fristående uppföljaren Vi mot er. En roman om lojalitet, vänskap och kärleken som förändrar allt.

Hjärtat är bara en muskel av Ahlström, Kristofer
Utgivningsdag: 2017-08-23
Om boken: När Elisabeth lämnar Gotland är det för att glömma sitt förflutna, gömma sig i anonymitetens Stockholm. Men efter några år känns ensamheten alltför svår. Så träffar hon Isak. Han blir hennes utvalda, han får henne att känna sig verklig. Förhållandet är passionerat och mynnar snart ut i en maktkamp. Vem kontrollerar egentligen vem? Och vad vet de innerst inne om varandra?

Tio svenskar måste dö av Österdahl, Martin
Utgivningsdag: 2017-08-28
Om boken: Under en gårdsauktion hittas en död man i en brudkista. Han är den första i en rad av högt uppsatta svenskar som faller offer för en brutal mördare. Ingen vet vem som står näst på tur. Ingen vet hur man skyddar sig mot en osynlig fiende. Samtidigt går atomubåten Kursk på grund och de ryska sjömännen kämpar för sina liv. Den enda som ser hur skeendena hänger ihop är Rysslandsexperten Max Anger. Bara han kan stoppa mördaren. Men i kampen mot klockan motarbetas han från alla håll.

Skuggan av tvivel av Robinson, Peter
Utgivningsdag: 2017-08-30
Om boken: Ett vackert lantligt vinterbröllop slutar i en blodig massaker. Efter en intensiv jakt på mördaren verkar det för en stund som att rättvisan segrat, men kriminalkommissarie Alan Banks tvekar. När han gräver djupare i morden leds han längre in i det förflutna och in på gamla hemligheter. När Banks äntligen närmar sig den chockerande sanningen är det nästan för sent.

Välj honom av Lédig, Agnes
Utgivningsdag: 2017-08-30
Om boken: Den unge brandmannen Roméo hamnar på sjukhus efter att ha blivit skadad i en brand. Där möter han sjuksköterskan Juliette. Hon lever med en våldsam man och engagerar sig i sin patient. Men efter tillfrisknandet tappar de kontakten och Juliettes man blir alltmer kontrollerande. Tre år senare är hon gravid och råkar ut för en olycka. Nu är det brandmannen Roméo som får rycka ut till hennes räddning.

Avgrunden av Leine, Kim
Utgivningsdag: 2017-08-30
Om boken: Året är 1918. De danska tvillingarna Kaj och Ib Gottlieb reser till Finland för att strida i inbördeskriget. Sedan följer vi bröderna, var för sig och sida vid sida, via 1920-talets fredstid och vidare till 1930-talets antisemitism och nazism.
Avgrunden är en mörk och storslagen berättelse om Europa, om kriget och freden, om flykt och hemkomst. Och om två bröders samvaro i en tidvis brutal värld.

Långt fall av Mina, Denise
Utgivningsdag: 2017-08-30
Om boken: Långt fall är en fristående kriminalroman från Denise Mina, baserad på den sanna historien om en av Skottlands mest ökända seriemördare.
Året är 1957 och affärsmannen William Watt står anklagad för att ha mördat sin familj när han plötsligt blir kontaktad av den beryktade brottslingen Peter Manuel. Manuel säger sig veta vem som har utfört dåden och påstår dessutom att han kan få fram mordvapnet. Men talar han sanning? Och vem är egentligen skyldig till vad?

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners