MOTHER MINK släpper singeln “Plastic Ghost”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mother Mink höjer rösten för havet – “Världens första kranmärkta popband!”
PLASTIC GHOST – NY SINGEL OCH VIDEO UTE NU!

Varje år fylls våra hav med 13 miljoner ton skräp. Det mesta av skräpet består av plast. Plast som naturen inte kan bryta ner. Den smulas istället ner och blir till mikroplast som skadar miljö och djurliv. Det är en plastinvasion som hotar livet i och vid haven. Utifrån detta faktum bestämde sig bandet Mother Mink att skriva en låt om detta enorma miljöproblem. Den senaste singeln Plastic Ghost släpps på alla digitala plattformar imorgon fredag 23 mars under labeln Docks Music/ Sony Music. Låten handlar om rädslan och känslorna inför en allt skräpigare värld, framförallt i våra hav. Samtidigt är det en uppmaning till att ta ansvar i denna fråga.

Spelar på Greenpeace huvudkontor i Stockholm

Vid lunch igår framförde Mother Mink “Plastic Ghost” live från Greenpeace kontor i Stockholm. Gigget livestreamades vid 12.00. Tillsammans smider de även planer för kommande samarbeten. Vill du se när Mother Mink spelade på Greenpeace kontor, gå in på Greenpeace facebooksida.

“Vi är väldigt glada att Mother Mink spelar hos oss idag; deras musik och engagemang är väldigt rätt i tiden. Mother Minks låt ‘Plastic Ghost’ lyfter det stora problemet med plast i våra hav och de packar det i ett snyggt poppigt fodral. Vi hoppas att deras engagemang kan få fler människor att få upp ögonen för miljöproblemen som är vår tids stora ödesfråga, framför allt på en dag som Världsvattendagen. Säger Rosanna Endre, ansvarig för havsfrågor på Greenpeace Sverige”

Mother Mink är utsedda till “Världens första kranmärkta popband” av Svenskt Vatten.
Vad innebär kranmärkning?
Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. Genom kranmärkningen tar verksamheter ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten. Verksamheter som uppfyller kraven för Kranmärkt kan ansöka om märkningen på www.kranmarkt.se.

“Vi är glada att Mother Mink, som världens första popband, har kranmärkt sig och hoppas att andra aktörer i musikbranschen vill göra detsamma. Det är ett enkelt sätt att bidra på och musik är ett fantastiskt sätt att kommunicera hållbarhetsfrågan på” säger Dan Löfgren, kommunikationschef på Svenskt Vatten.

Tysklandsturné i Maj
18/05 LEIPZIG – Pool Garden
19/05 HAMBURG – Freundlich Kompetent
20/05 BERLIN – Hangar49

© Docks Music

print

Våra samarbetspartners