SARA BERGMARK ELFGREN, Norra Latin (Rabén & Sjögren)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sara Bergmark Elfgren är nog mest känd för sitt samarbete med författaren Mats Strandberg i deras gemensamma projekt Cirkeln där läsarna fick stifta bekantskap med den fiktiva lilla staden Engelsfors och dess magiska invånare. Nu när Sara är solo fortsätter hon på den magiska vägen och den största skillnaden är att den fiktiva staden ändrats till Stockholm, fast skådeplatsen är den sedan länge nedlagda gymnasieskolan Norra Latin.

Norra Latin är numera en kontorsbyggnad men var ju en av Stockholms klassiska läroverk fram till 1980 då skolan lades ned och byggnaden fick andra hyresgäster. I boken är dock Norra Latin fortfarande en gymnasieskola med bl.a. ett teaterprogram som anses vara ett av landets bästa. Dit söker sig Clea, en redan känd skådespelerska med en diger meritlista och Tamara, en vanlig teaternörd från Östersund. Boken följer dessa två tjejer parallellt genom hela första ring. Men självklart spelar magin in i handlingen. Det visar sig att skolan är hemvist för en gengångare och Tamara får kontakt med detta väsen.

Det skulle inte förvåna mig om vi inom en snar framtid skulle få se en filmatisering av denna bok. Storyn är bra och berättarformen är lite annorlunda då vi får följa bägge huvudfigurerna i jag-form.

Skriven 2018-03-18

print

Våra samarbetspartners