J.K. ROWLING bland Wahlström & Widstrands majnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nej och åter nej av Nina Lykke, Lotta Eklund (övers.)
Om boken: Träffsäker och underhållande roman om medelålders medelklass och dess problem med kärleken, driften och meningen med livet. Nej och åter nej är en satir över priviligerade vuxnas dårskap.
“Här finns allt och jag älskar det. Det är skarpt och roligt och schvungigt.” Bokhora

Sju grenar av Katarina Frostenson
Om boken: Här förgrenar sig språket i sju sviter: det är färder genom staden och samtiden, dikter med drag av vaggvisa och ballad, tankespråk, besvärjelse och gåta. Dikterna utforskar gåvans väsen och arvets betydelse, språkets gränser och möjligheten att ”säga smärtan”.Tillsammans bildar de sju grenarna ett sjungande, strömmande språkträd. Det är en klingande dikt som förmedlar frågor, förundran, fasa – och frihet.

Väldigt bra liv av J.K. Rowling, Joel Holland
Om boken: När J.K Rowling talade till sistaårseleverna på Harvard Universitet valde hon två ämnen som ligger henne varmt om hjärtat – om fördelen med att misslyckas och vikten av fantasi. Hur kan vi få ut det bästa av ett misslyckande? Och hur kan vi använda fantasin för att bli ett bättre jag både för oss själva och mot andra.

Den engelske kusinen av Jan Mårtensson
Om boken: Det börjar i baren på anrika Mount Nelson Hotel i Kapstaden. Homan är i Sydafrika med sin flickvän tillika chef vid Säpo, men i stället för semester i vindistrikten dras de in i en härva av korruption och storpolitik.
Ett klassiskt Homanäventyr med oväntade förvecklingar och en lika oväntad upplösning. Kulturhistoria och afrikanska viner finns också med liksom siamesdamen Cléo de Merode.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners