HARRY POTTER OCH DE VISES STEN™ – In Concert på Malmö Live

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Harry Potter™-filmerna är en av de mest älskade filmserierna i världen. I höst kan den sydsvenska publiken för första gången uppleva denna populära och fängslande filmvärld till levande musik i Malmö Live Konserthus. Biljetterna släpps lördagen den 12 augusti på malmolive.se.

Helgen 17-18 november visar vi Harry Potter och De vises sten™, den första filmen i filmkonsertserien, på konsertsalens stora filmduk och Malmö SymfoniOrkester (MSO) framför varje ton från filmen. Det blir ett annorlunda och storslaget sätt att uppleva JK Rowlings magiska universum. Följ föräldralösa Harry på en underbar resa med häxkonster och trolldom och återupplev filmmagin i HD, medan MSO spelar filmens sagolika bakgrundsmusik komponerad av Oscarsvinnaren John Williams. Filmen är textad på svenska.

För att fira och hylla Harry Potter™-filmernas magi introducerade CineConcerts och Warner Bros. Consumer Products under 2016 satsningen på världsomspännande turné med Harry Potter-filmkonserter. Detta är den första filmen i serien, och till och med 2018 kommer fans i omkring 35 länder ha möjlighet att njuta av dessa film- och musikupplevelser genom fler filmkonserter. I maj i år genomfördes denna filmkonsert i Aalborg och Göteborg då Aalborgs Symfoniorkester medverkade vid båda tillfällen, och nu är det dags för sydsvensk premiär med MSO.

– Vi är väldigt glada att kunna introducera filmkonserter i konsertsalen på Malmö Live.
Det är inte minst en fantastisk möjlighet att sprida den symfoniska musiken till nya publikgrupper, säger Jesper Larsson, VD för Malmö Live Konserthus.

Justin Frier, dirigent, producent och VD för CineConcerts, säger:

– Harry Potter™-filmserien är ett enastående kulturellt fenomen som trollbinder miljoner fans över hela världen. Det är med stort nöje som vi introducerar möjligheten att också uppleva detta prisvinnande verk framfört live av en symfoniorkester, samtidigt som den älskade filmen visas på storduk.

Kompositören John Williams som skrivit musiken till de första tre Harry Potter™-filmerna har även komponerat musiken till bland annat Star Wars, Superman, E.T., Indiana Jones, Jurassic Park och Schindlers List. Det är också John Williams som har skrivit det berömda ”Hedwig’s Theme” som används i alla åtta Harry Potter™-filmer.

Fakta
CineConcerts är en av de ledande producenterna av liveframförda filmkonserter. I produktionen märks till exempel Gladiator, The Godfather, It’s a Wonderful Life, DreamWorks Animation In Concert, Star Trek: The Ultimate Voyage 50th Anniversary Concert Tour och Breakfast at Tiffany’s.

Totalt åtta Harry Potter™-filmer är inspelade efter sju böcker av den brittiske författaren J.K. Rowling:
Harry Potter och De vises sten (2001)
Harry Potter och Hemligheternas kammare (2002)
Harry Potter och Fången från Azkaban (2004)
Harry Potter och Den flammande bägaren (2005)
Harry Potter och Fenixordenen (2007)
Harry Potter och Halvblodsprinsen (2009)
Harry Potter och Dödsrelikerna – del 1 (2010)
Harry Potter och Dödsrelikerna – del 2 (2011)

2016 kom den åttonde boken ut, ”Harry Potter och Det fördömda barnet – del 1 och 2”. Den är ännu inte filmatiserad men spelas sedan 2016 som teaterföreställning i West End i London.

Filmkonsertserien presenteras av House of Music, CineConcert och Warner Bros. Consumer Products.HARRY POTTER-karaktärer, och därtill hörande karaktärer är © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. JK ROWLING`S WIZARDING WORLD™ JK Rowling och Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR.

Vad: Harry Potter och De vises sten™ – In Concert
(Harry Potter and The Philosopher’s Stone™)
När: 17 och 18 november 2017 kl 19:00
Var: Konsertsalen, Malmö Live Konserthus
Biljetter: http://malmolive.se från 12 augusti

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners