ELSA BESKOW bland Bonnier Carlsens vårnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Våren på Bonnier Carlsen bjuder på makt, mod och mörker. Men även cykelutflykter, skogsäventyr och knoppande vårgrönska!

Dom som bestämmer av Lisen Adbåge
Recensionsdag: 2018-03-19, ålder 3-6 år
På gården finns “Dom som bestämmer” och “Vi som inte får vara med”. Men varför bestämmer alltid dom som bestämmer? Lisen Adbåge är tillbaka med en bilderbok om de påhittiga, men lite mer lågmälda, barnens förhållningssätt till dom som bestämmer på gården. En bilderbok om makt, och att säga nej, på sitt eget vis.

Sagor om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin av Elsa Beskow
Recensionsdag: 2018-03-29, ålder 3-6 år
I 100 år har Elsa Beskows första berättelse om de tre tanterna Grön, Brun och Gredelin bjudit barn på mysiga sagostunder. I denna lyxiga jubileumsvolym finns tre av de fem bilderböckerna om tanterna, farbror Blå, Petter och Lotta samlade.

Lycklig den som Dunne får av Rose Lagercrantz
Recensionsdag: 2018-03-15, ålder 6-9 år
Vad gör man om ens allra bästa vän bor i en annan stad och de vuxna inte förmår ordna så att man får ses på lovet? Man får ordna något själv! Träffsäkert, spännande och lättläst om bergfast vänskap med bilder av Eva Eriksson. Detta är den sjätte fristående boken om Dunne.

Full galopp, Sigge av Lin Hallberg
Recensionsdag: 2018-03-08, ålder 6-9 år
För Elina är det bara Sigge, stallet och hästkompisarna som gäller. En dag får stallgänget veta något spännande; Sally ska vara med på shettisgaloppen och delta i den stora julshowen på Arenan. Men vem får rida henne? Ingår i ”Sigge-serien” där flera titlar har prisbelönats av Bokjuryn – barnens egen topplista över årets bästa böcker.

Odla med Omar och Räkna med Ruta av Carin Wirsén & Stina Wirsén
Recensionsdag: 2018-03-19, ålder 3-6 år
Omar älskar att fundera över det som växer och vad som händer med frön som stoppas ner i jorden, och Lilla Ruta ska ha kalas. I Stina och Carin Wirséns serie ”Lek och lär med brokiga” får barnet lära sig siffror, antal och lägesbeskrivningar som är roliga och enkla att läsa och prata om tillsammans.

Puck lär sig cykla av Anna-Karin Garhamn
Recensionsdag: 2018-04-03, ålder 3-6 år
Puck ska få sin första alldeles egna cykel. Här ska cyklas! Att lära sig cykla är svårt, tycker Puck, men också kul. Saga och fakta om att lära sig cykla för alla som någonsin gjort det, och för alla som någonsin lärt ut!

Vips vid bäcken av Oskar Jonsson
Recensionsdag: 2018-03-19, ålder 3-6 år
Ny bilderboksserie! Här får vi möta den näpna näbbmusen Vips, en glad och nyfiken filur som älskar sin skog och vill upptäcka naturen runtomkring. Kombinerar saga med fakta och inspirerar till lek i naturen!

Tionde våningen av Christina Herrström
Recensionsdag: 2018-04-09, tonårsroman
Efter föräldrarnas skilsmässa bor Jorinde ensam kvar i lägenheten. Från fönstren på tionde våningen ser hon ut över staden och frihetskänslan både lockar och skrämmer. Vännerna tycker att det är ett drömupplägg – men för Jorinde är det svårt att få livet att gå ihop. I Tionde våningen vänder sig Herrström återigen till tonårsläsaren, med en stark skildring av en familj som upplösts och måste hitta en ny form, drabbande förälskelse, sökandet efter frihet och mod.

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners